ALKMAAR - Op zaterdag 9 september, dinsdag 12 september en woensdag 13 september organiseert de afdeling Sport Vitaal van Alkmaar Sport op diverse locaties in Alkmaar sportieve en informatieve activiteiten. Deze activiteiten worden gehouden in het kader van de Nationale Sportweek 2017, die op 9 september begint. De Sportweek gaat van start met een body- en mind middag. Er worden onder andere diverse clinics yoga, aikido, qigong en mindfulness gegeven.

De Nationale Sportweek loopt dit jaar van 9 t/m 17 september. Duizenden sportclubs, sportbonden en andere organisaties in heel Nederland doen mee aan dit initiatief van NOC*NSF, dat als doel heeft sporten en bewegen te promoten. De Sportweek laat zien hoe gezond en vooral leuk sporten en bewegen is. De Nationale Sportweek valt samen met de start van het nieuwe sportseizoen. Tijdens deze week openen sportclubs, sportbonden, gemeenten en andere organisaties hun deuren en verzorgen ze sportclinics, -toernooien en -demonstraties. Verenigingsleden worden via de ‘Ik neem je mee!’ campagne uitgenodigd om een introducé mee te nemen naar zijn of haar club.

Body- en mind
De Nationale Sportweek opent op zaterdag 9 september met een body- en mind middag in Sportcomplex De Meent. Van 13.00-16.30 uur worden diverse yoga, aikido, qigong en mindfulness clinics gegeven. Voor € 5,- per persoon kunnen alle clinics worden gevolgd. Qua tijdstip sluiten de lessen goed op elkaar aan. Inschrijving vooraf is niet nodig, u kunt op de dag zelf binnenlopen.

Voor alle vroege vogels wordt er op dinsdag 12 september een wandeltocht vanuit Wijkcentrum Daalmeer georganiseerd. Na een gezamenlijk ontbijt om 09.00 uur start de wandeling in de richting van Ontmoetingscentrum De Rietschoot, waar ter afsluiting van deze gezellige en sportieve ochtend een kop koffie wordt gedronken. De prijs bedraagt € 2,50 per persoon, inclusief ontbijt en koffie. Inschrijving vooraf is mogelijk via sportvitaal@alkmaarsport.nl.

Op woensdag 13 september geeft schrijver/fotograaf Alexander Olislager in Sportcomplex Oosterhout een lezing over de effecten van een gezonde voeding, een positieve houding en een aangepaste levensstijl op diabetes type 2. Olislager (ooit zelf diabetespatiënt) ontdekte wat voeding, vitaminen en mineralen én een positieve instelling voor je doen. Hij schreef er het boek ‘In 2 maanden genezen van diabetes type 2’ over. De lezing start om 20.00 uur. Inloop is mogelijk vanaf 19.30 uur. De entree bedraagt € 5,- per persoon, inclusief koffie en thee. Inschrijving vooraf is mogelijk via sportvitaal@alkmaarsport.nl.


Meer informatie over de Nationale Sportweek vindt u op www.alkmaarsport/sportvitaal. Voor vragen kunt u contact opnemen met Sport Vitaal via 072-5489297 (dagelijks van 9.00-12.00 uur), of mail naar sportvitaal@alkmaarsport.nl.