ALKMAAR - Na maanden van organisatorische voorbereiding was het eindelijk zover. Donderdag 28 september betraden 12 herenkoppels, 20 dames en 7 stayerkoppels de wielerarena van Sportpaleis Alkmaar. De Wieler 3 daagse Alkmaar ging van start met een afwisselend programma, van koppelafvalling tot de longest lap en derny races. Dit alles in een gezellige en sportieve entourage. Aan de leiding in het klassement na dag 1 staat koppel Wim Stroetinga en Yoeri Havik bij de heren. Kirsten Wild testte drie weken voor het EK baan haar baanbenen en bleek oppermachtig bij de dames. Deze eerste dag werd afgesloten met stayers in de baan.

Bij de heren trad een internationaal wielerveld aan, met koppels uit Nederland, Duitsland, Australië, Denemarken, Zwitserland, België, Oostenrijk en Groot-Brittannië. Op het programma stonden de onderdelen puntenkoers (50 ronden), derny races, koppelafvalling, koppeltijdrit, longest lap en koppelkoers. Koppel Wim Stroetinga / Yoeri Havik staat met 57 punten en een nipte voorsprong op hun naaste concurrenten Marc Hester/Tristan Marquet (54 punten) en Achim Burkhard/Leif Lampater (48 punten) vrijdag aan de start van dag 2.

Beet-IT Dames

De Beet-It dames kwamen de eerste avond van de Wieler 3 daagse Alkmaar vier maal in actie. Zij startten de avond met een puntenkoers (40 ronden), gevolgd door een afvalling, 20 ronden scratch en temporace van 20 ronden. Kirsten Wild was oppermachtig en wist bij maar liefst drie van de vier onderdelen de overwinning op haar naam te schrijven. Dit leverde haar dan ook met 79 punten de dagwinst op. Zij wordt op de voet gevolgd door Nina Kessler, winnares van de temporace, met 75 punten. Een derde plaats in het klassement wordt met 63 punten bezet door Marjolein van ’t Geloof.

Alkmaar Stayer Cup

Maar liefst zeven stayerkoppels strijden deze 3 daagse om de gemeente Alkmaar Stayer Cup. Dit seizoen is de gemeente Alkmaar de ‘motor’ achter de gemotoriseerde onderdelen op de wielerbaan. Na het startschot bij de heren eerder op de avond, loste burgemeester Bruinooge donderdag dan ook het startschot voor de eerste rit over 80 ronden. De denderende motoren gromden zwaar over de baan en lieten het publiek van hun stoelen opstaan en smullen van dit spectaculaire onderdeel. Giuseppe Atzeni met gangmaker René Kos zorgden op de eerste dag al direct voor een thriller bij de stayers waar Nederlands kampioen Reinier Honig en Jos Pronk voorlopig genoegen moeten nemen met een tweede plaats. Er is nog van alles mogelijk op dag 2 en 3.

De tweede dag van de Wieler 3 daagse Alkmaar zal het programma van de eerste dag herhaald worden. Aangemoedigd door het publiek zullen de renners een stevige basis neerzetten voor de finaledag die zaterdag 30 september plaatsvindt. Voor beide dagen zijn nog kaarten beschikbaar aan de deur, het programma start om 18.00 uur in Sportpaleis Alkmaar, Terborchlaan 200 in Alkmaar.