ALKMAAR - Zaterdag 21 mei 2022 werd de NK equipe/teams Schermen gehouden in Zutphen.Het was een spannende finale bij de dames floret. Het zeer jonge damesteam van Holland Schermen uit Alkmaar:Ava Emmanuels (16 jaar), Lotte Dammroff (14 jaar) en Talitha Sluman (14 jaar) zijn de grote verrassing van het schermtoernooi.

Boven alle verwachting in hebben deze piepjonge meiden heel veel indruk gemaakt. Het was een moeilijke wedstrijd voor de geroutineerde internationale dames van SCA uit Amsterdam:Tessa Koster (18 jaar), Chiara Bortot uit Italië (34 jaar) en Saskia van Erven-Garcia uit Colombia (34 jaar met 162 titels en 5-voudig Olympier).

De ervaren wedstrijd schermers hebben het zwaar gehad. De jonkies maakten de wedstrijd zeer spannend. Het verschil in punten werd steeds kleiner gemaakt per duel.Bij de laatste partijen zat Talitha dicht op de hielen van Chiara. Tijdens dit duel kreeg team Amsterdam 3 gele kaarten = 1 rode en 1 gele kaart. Talitha haalde de tussen stand van 22-27 op naar 32-35 voor haar team. Lotte had het daarna lastig tegen de sterke Tessa 34-40.De laatste ronde heeft Ava heel goed gevochten tot en met de eindstand van 39-45.

De meiden hebben inspiratie opgedaan en goed gestreden. Zilver voor het jonge damesteam van Holland Schermen van de trainers Jeroen Divendal, Marijn de Jong en Siroos Feizaskari. We hebben genoten van de wedstrijd. Dit belooft wat voor de toekomst.

De schermwedstrijd is te zien op de gemaakte livestream. https://youtu.be/5BFjMJtOOl4