OUDORP – Voor het tweede jaar is bij Kolping Boys het wintertoernooi, waarbij verschillende Alkmaarse clubs strijden om de Nollen Cup. Door een aangepaste puntentelling hebben alle deelnemers komende zaterdag nog iets om voor te spelen.

Doordat teams bij een nederlaag evengoed een punt krijgen, en een gelijkspel twee punten oplevert, maken alle ploegen nog kans om eerste óf tweede te worden. Na twee speelavonden is Kolping Boys (A) het enige team wat nog zonder puntverlies is, maar is het nog niet zeker van een plek bij de eerste twee. Kolping Boys (C) en Alcmaria Victrix hebben met ieder vier punten nog kans om door te gaan. Ook Flamingo’s 64 heeft nog een mogelijkheid, alleen is voor deze ploeg de finale onbereikbaar.

Andere opzet
Dit jaar is de tweede editie van het wintertoernooi, al is de opzet anders. Vorig jaar speelden Kolping Boys, SV Koedijk en LSVV tegen elkaar. Ditmaal is het een toernooi met acht Alkmaarse ploegen. Drie daarvan komen van Kolping Boys om zo tot acht teams te komen. Ook Flamingo’s 64, Alcmaria Victrix, AFC’34 (zaterdag 1), Alkmaarsche Boys en SV Koedijk zijn van de partij tijdens het toernooi waarbij de wedstrijden 45 minuten duren.

Op de eerste speeldag stonden vader en zoon tegenover elkaar. Maurice Gijzen (Flamingo’s 64) nam het op tegen zijn zoon Joey Gijzen die in de JO19-1 van Kolping Boys speelt.

Spannend
In de andere poule, die afgelopen donderdagavond werd afgewerkt, staan Alkmaarsche Boys en SV Koedijk met vijf punten gedeeld aan kop. Kolping Boys (B) volgt door twee gelijke spelen met vier punten en het zaterdagteam van AFC’34 heeft twee punten en dus ook nog kans op de tweede plek. Duidelijk is dat de opzet er voor zorgt dat ook de derde en laatste speeldag nog spannend is voor alle ploegen.

Leuke sfeer
In Oudorp kan er tevreden worden teruggekeken op het toernooi tot nu toe. ‘Er is een goede sfeer en er zijn leuke tegenstanders’, vertelt Marc de Wilde. ‘Je merkt dat die jongens het leuk vinden om tegen bekenden te spelen. Wedstrijden spelen is leuker dan trainen, en als je dat in Alkmaar kan houden dan is dat mooi.’

Komende zaterdag wordt de derde speeldag geopend met Flamingo’s 64 – Alcmaria Victrix en Kolping Boys (A) – Kolping Boys (C). Als om 18.45 uur de laatste poulewedstrijden zijn afgewerkt dan zal duidelijk zijn wie zich plaatsen voor de finale. ‘En daarna is er een feestavond waar hopelijk veel publiek op af komt.’

Uitslagen woensdag:
19.00 uur Kolping Boys (A) – Flamingo’s 64 4-2
19.00 uur Alcmaria Victrix – Kolping Boys (C) 3-1
20.00 uur Alcmaria Victrix – Kolping Boys (A) 2-4
20.00 uur Kolping Boys C – Flamingo’s 64 2-0

Uitslagen donderdag:
19.00 uur Kolping Boys (B) – SV Koedijk 0-0
19.00 uur Alkmaarsche Boys – AFC’34 (zaterdag) 4-1
20.00 uur AFC’34 (zaterdag) – SV Koedijk 1-4
20.00 uur Alkmaarsche Boys – Kolping Boys (B) 0-0

Speelschema zaterdag:
17.00 uur Flamingo’s 64 – Alcmaria Victrix
17.00 uur Kolping Boys (A) – Kolping Boys (C)
18.00 uur SV Koedijk – Alkmaarsche Boys
18.00 uur Kolping Boys (B) – AFC’34 (zaterdag)
19.00 uur Winnaar Poule A – Winnaar Poule B
19.00 uur Tweede Poule A – Tweede Poule B