ALKMAAR - Ook de derde dag van het Victorie Open werd onder stralende omstandigheden, met zacht zomerweer, afgerond. De maandag leverde meerdere spannende duels op en met name in het dubbelspel bleken er enkele bloedstollende driesetters tussen te zitten.


Het meest spannende duel van de avond speelde zich af op baan 4, en dat was ook te merken aan de publieke belangstelling aldaar. In het HD5 moesten Casper Kroon en Jerome Moes tot het gaatje gaan om het als vierde geplaatste duo Matthieu Kamp en Simon Ruiter te verslaan. Vlak daarvoor was het in het HD4 bijna net zo spannend toen Mischa Wijnker en Stefan de Goede het opnamen tegen Dennis Veeken en Bastiaan Veeken. Het laatstgenoemde West-Friese duo wist in de derde set uiteindelijk toch het verschil te maken. En dat terwijl er in de namiddag ook al spannende driesetters waren in de HD7 en GD7.

Kijkend naar de hoogste categoriëen blijkt dat Twan Grooteman vooralsnog in goede vorm verkeert. Twee dagen nadat hij zich plaatste voor de volgende ronde in de HE4 was hij ook in de HE3 op dreef. Tegenstander Tim Bloetjes was met 6-2 6-2 niet opgewassen tegen Grooteman.

In het gemengd dubbel (4) maakten René Nannes en Sanne Dekker hun status als op de plaatsingslijst (2) waar door Paul Vessies en Tamara Hoogland opzij te zetten (6-3, 6-0). In het DD4 kostte dit Marloes Gerbrands-Thesingh en Anne Rusch iets meer moeite, maar uiteindelijk wisten zij hun tegenstanders ook in twee sets te verslaan (6-2, 7-6)

De wedstrijden van de vierde dag gaan dinsdagmiddag om 16.00 uur van start. Enkele in het oog springende wedstrijden zijn die in het HE3 tussen Martijn de Does en Stef van Straalen en in het DD3 waar het duo Bo Dekker en Caroline Terstal het gaan opnemen tegen Lous Oudejans en Carly Sieval. Tevens staan er liefst drie wedstrijden in het HE4-toernooi op het programma.

Foto's van alle wedstrijddagen zijn te bekijken op de Facebookpagina van Victorie Open Alkmaar.