ALKMAAR - Bij Tennis en Padelcentrum Daalmeer wordt er dit weekend een groot internationaal padeltoernooi gespeeld. Het is niet voor het eerst dat dit gebeurd in Alkmaar-Noord, maar wel voor het eerst in een dergelijke vorm waarbij er punten voor de FIP-ranking zijn te verdienen.

Net als vorig jaar doen er enkele namen mee uit de Top 250 van de wereld, en met 14 buitenlandse teams is het toernooi nog internationaler geworden. De favorietenrol ligt weer bij de Spanjaarden en die wisten daar zaterdag onder tropische omstandigheden prima mee om te gaan. Zo is het duo Jose Carlos Gaspar en Diego Gil Batista de absolute favoriet en zijn ook de winnaars van 2018, Fermin Ferreyra en Roberto Rodriguez van de partij.

Beide Spaanse teams zien wij zondag terug in de halve finales die om 10.00 uur aanvangen. Gaspar/Gil stonden nog geen set af al gaf het Poolse duo Sredniawa/Rostonski in de kwartfinale nog redelijk partij (6-3, 6-4). Zondag treffen Gaspar/Gil in de andere halve finale opnieuw een Pools duo namelijk Naduk en Cyranski die het Duitse team Schmidt/Samuelsen wist te kloppen.

Ook titelverdedigers Ferreyra/Rodriguez gingen vrij simpel door het toernooi al wist het Oostenrijkse duo Krenn/Alten ,met name in de tweede set, prima tegenstand te bieden (6-3, 7-6). In de halve finale treffen zij Peter Bruijsten en Berend Boers die in een Nederlands onderonsje wisten te winnen van Sido Nijholt en Robin Sietsma (6-2, 6-4).

Naast de halve finales (10.00 uur) en de finale (15.00 uur) is zondag ook de finaledag van het Open Alkmaar Padeltoernooi op het complex van Tennis en padelcentrum Daalmeer.

Foto's: DP Sportfotografie