NOORD-HOLLAND NOORD - De softbalmeiden onder 12 jaar (U12) hebben dit weekend tijdens het Nederlands Kampioenschap de eerste plek weten te behalen. In een bloedstollende finale tegen de East Pro’s wonnen de meiden met een nipte 1-2 overwinning. De gouden beker betekent ook dat het team zichzelf geplaatst heeft voor het EK in Polen dat van 29 juni t/m 2 juli plaatsvindt.

Het speciaal voor het Nederlands Kampioenschap geselecteerde team bestond uit 11 spelers vanuit de Alkmaarse club Alcmaria Victrix en het Heerhugowaardse Herons. Het team, dat zichzelf Pink Panthers noemt, had op zaterdag en zondag in de poule-fase geduchte tegenstanders. Maar wist zich na 4 wedstrijden overeind te houden en zich te plaatsen voor de halve finale op Pinkstermaandag. Deze werd gewonnen met spannende 6-7, wat een ticket voor de finale opleverde. In de finale wisten de softbalsters te overtuigen met sterk veldwerk en een ijzersterk pitcher- catcherduo. De finale werd zo met 1-2 gewonnen.

In Polen strijd het team voor een ticket naar het honk- en softbalwalhalla Amerika, waar de World Series zich afspelen. De Pink Panthers bestaan uit Jasmijn Sierag, Bo van Roemburg, Pien Luijt, Anouk Bosscha, Ilana Rasban, Sara de Vries, Chloey Tee, Ruby Zijlmans, Charlie Spanjaard, Celine Blonk en Pippa Konijn. Het team werd gecoacht door, Reinier Sierag, Isa Smit en Lisa Meijering.