HEILOO – HZV/Het Vennewater pakte afgelopen vrijdagavond een punt tegen Texel’94. Het was een knap resultaat dat in de laatste tien minuten werd behaald, 4-4.

HZV/Het Vennewater toonde afgelopen vrijdagavond aan dat je pas na het laatste fluitsignaal kan juichen. Tien minuten voor tijd ging tegenstander Texel’94 immers nog met 0-4 aan de leiding, maar na afloop prijkte er een 4-4 eindstand op het scorebord. ‘Dat voelde als een overwinning’, aldus Olcay Kocyigit.

De 0-4 tussenstand was gezien de verschillen op de ranglijst niet vreemd. Vennewater staat voorlaatste, terwijl Texel op de tweede plaats staat. In een wedstrijd waarin beide teams besloten te wachten op een fout bij de opponent. De gasten profiteerden voor rust tweemaal en na de pauze liep het uit naar 0-4. In de laatste vijf minuten voor rust zag Kocyigit dat Texel niet goed omging met de druk die HZV/Het Vennewater zette. In de laatste twaalf minuten deed de ploeg dat opnieuw. ‘Toen zag je dat zij het kwijt waren. Wij hadden steeds meer vuur in onze ogen en het geloof kwam terug.’ Nadat Lars de Vré tien minuten voor tijd de 1-34 maakte brachten Stan de Boer en Ozair Dahi de spanning helemaal terug. Drie minuten voor tijd maakte Dahi gelijk.

HZV/Het Vennewater – Texel’94 4-4 (0-2)
1-4 Lars de Vré, 2-4 Stan de Boer, 3-4 Ozair Dahi, 4-4 Ozair Dahi.