ALKMAAR - Robert Slippens en Danny Stam zijn als koppel herenigd. Maandagmiddag werden zij in Sportpaleis Alkmaar gepresenteerd als nieuwe wedstrijdleiding voor de Wieler 3 daagse Alkmaar die hier van 18 t/m 20 oktober wordt gehouden.

Slippens en Stam hebben tussen 2003 en 2008 als koppel vele successen behaald in de wieler Zesdaagsen en WK’s zowel in binnen als buitenland. Met als hoogtepunt het winnen van maar liefst 4 Zesdaagsen in 2006; Rotterdam, Berlijn, Bremen én Kopenhagen en tevens brons en zilver op de WK koppelkoers.

Toernooidirecteur Eddy Bakker: “Het aansluiten van dit Noord-Hollandse topkoppel aan het Alkmaarse evenement is een unieke kans voor de organisatie. Hun betrokkenheid bij de baansport en hun jarenlange kennis uit de praktijk, maakt dat we kunnen schakelen naar het buitenblad. We gaan op de grote versnelling verder. Met het neerzetten van de eerste editie van Wieler 3 daagse Alkmaar onder leiding van Wim Jansen hebben we een prachtige start gehad. Mede door dit succes waren de heren getriggerd om op ‘hun baan’ aan te sluiten bij de bestaande organisatie.”

“Na jarenlang als renner actief te zijn geweest ‘op’ de baan nu de kans krijgen om dit evenement uit te mogen bouwen in Noord-Holland als wedstrijdleiding ‘naast’ de baan, is een hele eer!” zegt Robert Slippens. “Uiteraard hebben wij door deelname aan vele Zesdaagsen ook veel gezien en veel ideeën opgedaan,” aldus Danny Stam. “Dat wij nu de kans krijgen om deze ideeën, onze opgedane kennis en overweldigende passie voor de wielersport, maar in het bijzonder de baansport, op deze manier te mogen toevoegen aan onze sportieve carrière als koppel Slippens-Stam, is bouwen aan onze Legacy!”

Meer informatie
De Wieler 3 daagse Alkmaar vindt in 2018 plaats op donderdag 18, vrijdag 19 en zaterdag 20 oktober in Sportpaleis Alkmaar. Verdere informatie omtrent dit evenement is te vinden op www.3daagsealkmaar.nl.