REGIO – In de zaterdag Vierde Klasse A moest Flamingo’s 64 genoegen nemen met een punt. Competitiegenoten De Foresters en AFC'34 gingen onderuit.

SRC – Flamingo’s 64 3-3
Een week na de verloren topper tegen Opperdoes leed Flamingo’s 64 afgelopen zaterdag opnieuw puntverlies. De Alkmaarders bleven op bezoek bij SRC steken op een gelijkspel. Met 3-3 was het een doelpuntrijke remise. ‘Hadden moeten winnen, maar SRC heeft met hard werken ook een puntje verdiend’, zei Ruben Beentjes. ‘Ik dacht dat vorige week een incident was.'

We begonnen opnieuw slecht aan de wedstrijd.' In Schagen kwam Flamingo’s 64 tot drie keer toe op achterstand. Via Yucel Gundogdu, Richard Rijsterborgh en Ruben Beentjes (penalty) kwamen de gasten telkens weer op gelijke hoogte. Het kreeg kansen op meer, maar de ploeg moest genoegen nemen met een punt. ‘Zij speelden heel slim door onze aanvallers vast te zetten’, vervolgde Beentjes. 'Elke counter was een doelpunt. Dat kwam ook omdat we aanvallend zijn ingesteld. Dit is balen en voelt als verlies.’

Kwadijk – De Foresters 2-1
Op bezoek bij Kwadijk ging De Foresters met 2-1 onderuit. ‘Op zich hebben we goed gespeeld’, zei Dennis Dijkhuis. Na een klein half uur werd Joey Breed weggestuurd door Dijkhuis en maakte de 0-1. ‘We speelden stukken beter en kregen een aantal mogelijkheden en een hele grote kans.’

Uit een counter kwam Kwadijk vlak voor rust uit een counter op gelijke hoogte. Ook na rust had De Foresters controle, maar vijf minuten voor tijd was het Kwadijk dat de zege pakte. ‘Heel zuur en onnodig. Blijkbaar moet de gifbeker helemaal leeg, al voelde het wel stukken beter dan de vorige weken.’

AFC’34 – Wieringermeer 1-3
‘Wieringermeer stal de overwinning bij ons’, stelde Jeroen Slaager na afloop. AFC’34 verloor op eigen veld met 1-3 van Wieringermeer. ‘De eerste helft ging redelijk gelijk op, maar wij hadden het beste van het spel. Een fout in de opbouw leverde de 0-1 op. Verder waren er een paar kleine kansjes aan beide kanten.’

Na rust domineerde AFC’34 de wedstrijd en beperkte Wieringermeer zich tot counteren. ‘Diverse goede kansen maar een uitblinkende keeper aan hun zijde en pech zorgde dat er lang niet gescoord werd’, vervolgde Slaager. Na de 0-2 besloten de Alkmaarders alles of niets te spelen en via Brahim Bakni viel de 1-2. Nadat Joshua Souisay op de lat schoot besliste de gasten hier duel, 1-3.