ALKMAAR – De zondagteams van voetballend Alkmaar hebben weinig succes gekend. Meer dan de helft van de ploegen verloor, terwijl SV Koedijk een klinkende zege boekte.

AFC’34 – Legmeervogels 1-3
In de eerste klasse A is AFC’34 tegen een nieuwe nederlaag aangelopen. Tegen Legmeervogels verloor de formatie van Jethro Abram met 1-3. “Vandaag goed gespeeld, alleen de kansen niet afgemaakt” zag de coach. “De scheidsrechter was vandaag drama, betrokken bij drie doelpunten waarbij het hele beeld van de wedstrijd veranderd. Het spel was prima” besluit Abram, die Sercan Yilmaz in de slotfase voor de 1-3 tekende.

Kolping Boys – Spartanen 0-1
“We zitten even in de hoek waar de klappen vallen” vertelt Thijs van den Oord, aanvoerder bij Kolping Boys. Het is een terechte constatering voor Kolping Boys, dat de laatste weken sportief gezien ongelukkig is. “Het was een gelijkopgaande strijd die voor rust werd opengebroken door een wereldgoal van Spartanen” zag de middenvelder. Doordat er verder niet gescoord werd, eindigde het duel in 0-1 voor de bezoekers uit Wognum. “In de tweede helft creëerden beiden partijen wat kansen. Maar het geluk is even niet aan onze zijde” besluit van den Oord.

Kleine Sluis – Zeevogels 4-1
In Anna Paulowna heeft Zeevogels geen punten kunnen behalen op bezoek bij Kleine Sluis. “Een gekke en open wedstrijd met heel veel kansen, maar ook veel fouten van beiden ploegen” zag coach Rogier Bunnink. Uiteindelijk verloor de ploeg uit Egmond met 4-1.

Egmondia – VV Limmen 0-1
In eigen huis heeft Egmondia met 0-1 verloren. De ploeg van coach Johan van Wort kent een moeilijk seizoen als promovendus. De Egmonders pakten tot dusver slechts één punt en in de komende periode kan de ploeg weer aan de bak. In de komende vier wedstrijden treft de ploeg drie ploegen uit het linkerrijtje.

Nieuwe Niedorp – SV Koedijk 3-8
Op bezoek bij het nog puntloze Nieuwe Niedorp heeft SV Koedijk flink uitgehaald, al moest het ook drie doelpunten incasseren, eindstand 3-8. Met vijf doelpunten had Luc Wagenaar een groot aandeel in de overwinning, die dankzij doelpunten van Joeri Gurowitsch, Douwe Mulder en Michael van der Heijden een ruime zege werd.

“Ik heb genoten van ons aanvalsspel, we hebben mooie voetballers die lekker kunnen ballen” vindt doelman Mick Spruijt. “Maar er waren ook knullige tegen doelpunten, waarin ook ikzelf debet was. Als dat uit het spel gaat, dan kan het echt een mooi seizoen worden” besluit de sluitpost.

De Rijp – Alcmaria Victrix 3-0
Bij titelkandidaat de Rijp heeft Alcmaria Victrix een 3-0 nederlaag geleden. “Ik vind het geen terechte uitslag, we hadden wel een punt verdiend” vindt aanvaller Dimaggio Senchi. “We speelden bij vlagen echt goed voetbal en leverde heel veel strijd. Alleen wou de bal er bij ons niet in, en bij hun wel. Met een cadeautje van de scheidsrechter” besluit Senchi.

Victoria O – VV Bergen 3-4
In Obdam heeft VV Bergen een doelpuntrijke wedstrijd winnend afgesloten. De ploeg kwam tweemaal op achterstand, maar wist beiden keren terug te komen. Na de 2-2 nam het afstand en gaf de voorsprong ook niet meer uit handen, al kreeg het nog wel de 3-4 tegen. De overwinning kwam echter niet in gevaar waardoor de ploeg drie punten kan bijschrijven.