HEERHUGOWAARD - De laatste weken diende het zich al aan. Alcmariaan ECW© renner Sjors de Waard drukt langzaam aan zijn stempel op het wielrennen bij de sportklassen binnen Noord-Holland.


Vaak wordt hem verweten veel te doen op verkeerde momenten binnen de koers en dat zou dan ook een klein smetje zijn op zijn rijden, maar verder is hij een levensgevaarlijke klant om mee naar de finish te gaan.

Natuurlijk werd achteraf bij enkele mederijders geopperd dat veel toppers met vakantie waren, die hem ander partij zouden kunnen geven, met vooral de klemtoon op zouden…

De opkomst gaf echter een ander beeld en ruim 80 renners stonden rond de klok van 11:00 uur klaar om hun ronde van de Waard te rijden door een weer sfeervol Heerhugowaard.

Even dreigde een grote valpartij roet in de wedstrijd te gooien, maar door zeer vakkundig ingrijpen van de het Noord-Hollandse jurycorps werd dit allemaal “gerepareerd”.

Het is dan hier op zijn plek om ook deze vrijwilligers die optreden als jury even te benoemen. Zonder renners geen wedstrijd , maar dat geldt zeker voor laatst genoemde groep.

Naast veel geloste renners zien we uiteindelijk in het uitgedunde peloton de Alcmarianen Ties Danenberg, Pieter Oosters, Erwin de Vos en de sterk rijdende Koen de Waard terug. Opvallend was ook weer het rijden van Rick Jongenburger, in het begin van het jaar nog stage op Bali en weer snel het wielrennen kunnen oppakken.

Bij het ingaan van de laatste ronde zagen we Sjors de Waard vooraan en dat deed hij ook bij het passeren van de finishlijn!

In de haast bekende auto voor hem deed hij zijn ereronde en kon hij zijn “naam” verbinden aan deze mooie ronde in Noord-Holland.