ALKMAAR - Afgelopen week werd renster Silje Bader nogmaals in het zonnetje gezet voor haar puike prestatie tijdens het NK op de weg voor nieuwelingen dames.

Uit handen van jeugdcoördinator Leonie Westbroek ontving zij de felicitaties vanuit de vereniging.

De 16 jarige Bader wist daar de titel in de nieuwelingen categorie op overtuigende wijze binnen te slepen door allen over de meet te geraken, gelegen boven op de VAM

berg. Hoewel de in Warmenhuizen wonende studente en mountainbikerster Bader goed voorbereid aan haar avontuur op de racefiets begon, verraste ze toch vriend en vijand, maar vooral zichzelf met deze klinkende overwinning.

Bader neemt met het goud nu al de tweede nationale medaille mee naar huis, nadat zij eerder al het zilver won bij de titelstrijd op de NK mountainbike, dat in Sittard (L) werd verreden.

Voor WV Alcmaria Victrix is zij het zoveelste bewijs dat haar multidisciplinaire en op plezier gerichte aanpak in de opleiding van de wielrennende jeugd de juiste weg is. Bader is een mooie exponent daarvan en traint al haar hele nog jonge carrière zowel op de wielerbaan, de weg en uiteraard in haar lievelingsdiscipline op de mountainbike waarin zij ook uitkomt voor het Alkmaarse Theo Schilder MTB Team.

Op dinsdag en woensdagavond wordt er getraind rondom het sportpaleis op een uitdagend parcours.