ALKMAAR - Igor Sijsling en Cindy Burger bereikten op overtuigende wijze de finale van het ITF toernooi bij de TC Alkmaar.


Sijsling is in dit toernooi een plaag voor de aanstormende jeugd. Nadat hij in de halve finale korte metten maakte met één van de beste junioren van de wereld (Mochizuki) , zette hij vandaag Jesper de Jong eenvoudig opzij (6-3/6-2).

Sijsling (33) was nauwelijks op een fout te betrappen en dreef zijn 20-jarige opponent met enige regelmaat tot wanhoop. In de finale komt Sijsling de Italiaan Jacopo Berretini (21) tegen. De blonde Romein had tegen Geens de 1e set verloren, maar de Belg moest in de 2e set opgeven met een armblessure.

In het damestoernooi domineert Cindy Burger vanaf de 1e ronde. In de halve eindstrijd was (de licht geblesseerde) Marine Partaud een maatje te klein. De Volendamse varieerde van de eerste tot het laatste punt. Het leidde tot 6-3/6-0 zege.

Burger komt in de finale het 16 jarige talent Noma Noha Akugue (Gliede, Hamburg) tegen. Zij versloeg haar landgenote Schunk, in een matig duel, met 6-3/6-4.

De dames finale Burger – Noma staat zondag om 12.00u op het programma.

Sijsling – Berretini begint op 15.00u