ALKMAAR - In een zeer matige vertoning heeft AZ de tweede overwinning binnen vier dagen bijgeschreven. Tegen De Graafschap werd er met het kleinst mogelijke verschil gewonnen. Mats Seuntjens, afgelopen woensdag in het bekerduel met VVV Venlo al verantwoordelijk voor de eerste goal, kroonde zich een klein kwartier voor tijd tot matchwinner.

Met het doelpunt van Seuntjens, die vanaf twintig meter via de binnenkant van de paal raak schoot is gelijk het hoogtepunt van de wedstrijd genoemd. Naast de zege was de grootste opsteker de rentree in de basis van Calvin Stengs, al kon de aanvaller weinig potten breken.

AZ had weliswaar gedurende de gehele wedstrijd bijna 70 procent balbezit, maar slaagde er nauwelijks in om door de hechte Doetinchemse muur heen te breken. De beste kans was voor Idrissi maar die zag zijn inzet knap gepareerd worden door keeper Jurjus. Lang leek het duel dan ook op 0-0 af te stevenen tot dat Seuntjens in de 76e minuut alsnog de opluchting bracht in het AFAS-Stadion.

AZ - De Graafschap 1-0 (0-0)
76. Seuntjens 1-0

Opstelling AZ: Marco Bizot; Jonas Svensson, Pantelis Hatzidiakos, Ron Vlaar (61. Albert Gudmundsson), Thomas Ouwejan; Fredrik Midtsjø, Guus Til, Teun Koopmeiners; Calvin Stengs (68. Bjørn Johnsen), Mats Seuntjens (86. Marko Vejinovic), Oussama Idrissi.

Opstelling De Graafschap: Hidde Jurjus; Leeroy Owusu (80. Furdjel Narsingh), Bart Straalman, Sven Nieuwpoort, Lars Nieuwpoort (Myenty Abena), Jordy Tutuarima; Frank Olijve, Erik Bakker, Robert Klaasen; Fabian Serrarens, Youssef El Jebli (65. Daryl van Mieghem).