HEERHUGOWAARD – Waar Hugo Boys zich verzamelde voor de teamfoto en het feest vierde, stapte VV Bergen teleurgesteld van het veld. De ploeg verloor in Heerhugowaard met 2-0 waardoor het seizoen met nog minimaal één wedstrijd werd verlengd.

Onder het toeziend oog van zo’n zeshonderd toeschouwers liet Hugo Boys het gehele duel zien alles te willen geven om tegen Bergen al te promoveren en niet nog meer wedstrijden te hoeven spelen voordat promotie kon worden bewerkstelligd. Dat was hetgeen bij de bezoekers leek te ontbreken. ‘We waren vandaag niet goed genoeg. Zij waren bereid het maximale er uit te halen, bij ons was de inzet minder’, zei Gerard Timmers na afloop. ‘Zij toonden meer inzet en beleving.’

Grote kansen waren er weinig voor Bergen, dat er via Noah Robles en Djara Grootenhuis wel meerdere keren gevaarlijk uitkwam. Doelman Nick Beers wist zijn doel echter schoon te houden terwijl de verdedigers van de Heerhugowaarders de bezoekers van het scoren hielden.

Waar Hugo Boys voor rust via Bob de Wit en Jeffrey de Cocq van Delwijnen nog kansen werden gemist, wist Thomas Kunst na een uur spelen de 1-0 te maken. De spits werd diep gestuurd, omspeelde doelman Nick Dekker en schoot beheerst binnen. Twaalf minuten voor tijd verdubbelde Jeffrey de Cocq van Delwijnen de score door vanaf de penaltystip raak te schieten.

In de slotfase probeerde VV Bergen nog voor de aansluitingstreffer te zorgen, maar het slaagde er niet in om de spanning terug te brengen in de finalewedstrijd van de nacompetitie. De twee doelpunten zorgde ervoor dat Hugo Boys promotie naar de derde klasse wist af te dwingen, terwijl Bergen komende donderdag een tweede kans krijgt. In eigen huis speelt het dan tegen derdeklasser SC Dynamo, dat afgelopen zondagmiddag verloor van Hauwert’65. ‘Dan moeten we het dan maar doen’, aldus Timmers die vertrouwen heeft. ‘Het was de afgelopen weken goed, alleen vandaag minder.’

Hugo Boys – VV Bergen 2-0 (0-0)
62. 1-0 Thomas Kunst
78. 2-0 Jeffrey de Cocq van Delwijnen (penalty)

Hugo Boys: Beers. Borst, Van de Burg, Boy Groen, Haisma. Hoogland, De Cocq van Delwijnen, Rendering (Zuurbier/76). De Wit (Groot/88), Kunst (Hand/85), Bo Groen.

VV Bergen: Dekker. Schuitmaker, Oldenburg, Kraakman, Schouten. Frans, Vos, Vrasdonk (Lageveen/72), Visscher (Beukers/66). Grootenhuis, Robles.

Kijk voor meer foto's: DP Sportfotografie