STOMPETOREN - Komende zaterdag 14 maart staat de tweede "Schermer Derby" van dit seizoen op het programma. Vierdeklassers SSV en Sporting S treffen elkaar dan in Stompetoren.


Beide verenigingen hebben in het verleden talloze roemruchte derby's tegen elkaar gespeeld, maar op zondag 3 november 2019 was het voor het eerst dat dit in de vierde klasse gebeurde. In Schermerhorn won Sporting S toen met 2-1 van de geel-blauwen uit Stompetoren.

Komend weekend is dus de return in Stompetoren tussen de huidige nummer tien in de stand, SSV, tegen de nummer zes Sporting S.. De vorm lijkt bij de Schermerhornse formatie van trainer Milton Macnack meer aanwezig te zijn gezien het feit dat deze ploeg zeven punten uit de laatste vier duels wist te behalen. Het SSV van trainer Arnold de Block is met één punt uit de laatste vijf duels behoorlijk afgezakt en kreeg in de laatste twee wedstrijden zelfs 15 doelpunten tegen. Aangezien een derby altijd op zich staat zeggen deze resultaten echter niks over het duel van komend weekend.

Voor de komende derby is er gekozen om op de zaterdagavond te spelen in plaats van de zondag. Na afloop van de wedstrijd die om 19.30 uur aanvangt zal DJ Jerone nog voor de muzikale omlijsting gaan zorgen.

UPDATE 12-03: I.v.m. de maatregelen tegen het coronavirus is deze wedstrijd afgelast