EMMEN – Hans Elout was in de afgelopen weken voorzichtig wanneer het woord titelkandidaat voorbij kwam. De coach wees telkens naar het cruciale duel tegen directe concurrent E&O. Zijn twijfel kwam uit, 27-23.

,,Ik heb een smerige smaak overgehouden aan het scheidsrechters duo” reageerde Hans Elout na afloop. ,,Het was een wedstrijd waarin al snel bleek dat we tegen twee tegenstanders moesten handballen” sprak de coach duidelijke taal. ,,Alles maar dan ook echt alles viel in het nadeel van Berdos uit. E&O mocht letterlijk alles en wij kregen bij wat voor situatie dan ook alles tegen. Shirts werden in de eerste tien minuten letterlijk van het lijf gescheurd maar dit mocht allemaal”.

HV Berdos kwam in Emmen op 0-1, maar raakte de voorsprong al snel kwijt. ,,Al heel snel stond het 6-1” aldus Elout. ,,Het was een harde wedstrijd waarin wij dus echt niets mochten zonder een penalty of tijdstraf bij op te lopen”. Halverwege keek de ploeg uit Bergen tegen een 10-14 achterstand aan.

,,De tweede helft was zo mogelijk nog steviger waarin wij redelijk in het spoor van E&O konden blijven. Maar als we weer op een paar punten genaderd waren dan grepen de scheidsrechters weer in. Zonde van zo’n belangrijke wedstrijd in deze fase van de competitie”. Uiteindelijk verloor HV Berdos het duel met 27-23

Doelpunten: Jos Kenter (13), Joep Kenter (2), Jeroen Vels (2), Cas Wokke (2), Sven Elout (2), Thijs Wokke (1), Rick Visser (1).