ALKMAAR - Na twee ruime overwinningen op rij heeft Alkmaarsche Boys in de thuiswedstrijd tegen Schagen United pas op de plaats moeten maken. De gasten wonnen in een tumultueus duel met 3-4.

De thuisploeg van trainer Bas IJsselstijn begon nochtans goed aan het duel. Na een klein kwartier wist aanvoerder Jimi Kooge met een afstandsschot de score te openen en even later werd die score bijna verdubbeld door Emre Keskin wiens schot ternauwernood gekeerd werd door keeper Blaauboer. Na een klein half uur ging het echter in kort tijdsbestek mis voor de Alkmaarders na persoonlijke fouten. Slecht dekken zorgde ervoor dat Jild Wardenaar de gelijkmaker liet aantekenen en drie minuten later speelde Alpay Alarslan vanaf de middellijn een bal terug richting eigen keeper die in de voeten van Brent Braaksma belandde: 1-2.

Het meeste tumult ontstond echter kort voor rust toen de arbiter om een onduidelijke reden de bal ineens op de stip legde. In het rumoer dat daarna ontstond lag routinier Robbert-Jan Klein ineens met een bloedende wenkbrauw op de grond. Naar verluidt omdat hij een kopstoot had ontvangen van de doelman van Alkmaarsche Boys al was de scheidsrechter dit ontgaan. Klein moest zich duizelig laten vervangen door Doni Bregovina en toen de gemoederen na enkele minuten weer bedaard waren pakte Braaksma alsnog het cadeautje van de scheidsrechter uit door vanaf elf meter raak te schieten. Toch herpakte de thuisploeg zich nog voor rust toen een schot van Chris Kranenburg werd verlengd door Amin Charik en men met 2-3 de kleedkamers opzocht.

In de tweede helft drukte de rommelig leidende scheidsrechter die het duel vaak op grote afstand volgde nog meer een stempel op het duel door vele overtredingen over het hoofd te zien. Beide ploegen leverden veel strijd en hanteerden vaak de lange bal, maar veel grote kansen leverden dit niet op. Uiteindelijk wist de ploeg van trainer Martijn Gootjes toch de verdiende zege veilig te stellen toen Milan Bakker een kwartier voor tijd, na goed voorbereidend werk van Bregovina de 2-4 tegen het net schoot. Daar deed ook een late treffer van Charik niets meer aan af: 3-4.

Alkmaarsche Boys - Schagen United 3-4 (2-3)