ALKMAAR - In een matig, maar bij vlagen wel enerverend duel heeft SC Heerenveen drie punten over gehouden aan het uitduel bij AZ. Nadat Thomas Ouwejan de score had geopend bracht Michel Vlap de Friezen met twee treffers op voorsprong. Met een rake kopbal van Albert Gudmundsson leek het duel op een gelijkspel af te stevenen, maar daar dacht Sam Lammers anders over en hij bepaalde de eindstand op 2-3.

AZ liet het met name in de eerste helft liggen want naast de openingstreffer van Thomas Ouwejan kreeg het nog twee opgelegde kansen voor Idrissi en Johnsen, doch beiden faalden in de afronding. Dat was iets wat Michel Vlap in ieder geval niet deed. Na een half uur bracht hij Heerenveen met een fraaie individuele actie op gelijke hoogte en het lobje waarmee hij tien minuten na rust Bizot verschalkte was nog mooier.

In die fase hadden de Friezen ook het betere van het spel want AZ verschafte zich nauwelijks nog kansen en bleek achterin met de zwak opererende Hatzidiakos zeer kwetsbaar. Toch kwamen de Alkmaarders wel op gelijke hoogte toen Gudmundsson een voorzet van Ouwejan verzilverde, maar het slotakkoord was toch voor de Friezen. PSV-huurling Sam Lammers liet Vlaar zijn hielen zien en schoot de bal koelbloedig achter Bizot.

AZ - SC Heerenveen 2-3 (1-1)
16. Ouwejan 1-0