BERGEN - vvBergen wil haar damesvoetbal prominenter in beeld brengen, of je nu de nieuwe Lieke Martens wilt worden of liever samen met je vriendinnen gewoon gezellig bezig wilt zijn. Daarom is het afgelopen jaar een aanzet gemaakt tot een actieplan waarin wordt ingezet om (meer) speelsters en trainsters aan de club te binden.

Ook willen wij ervoor zorgen dat onze vereniging een ideale voetbalomgeving voor meisjes- en dames is en blijft, waarin de belevingswereld van de voetbalster centraal staat.

Voor de gedreven voetbalsters betekende dit concreet dat vvBergen is gestart met een traject om haar zondag dames 1 team naar een hoger niveau te tillen. Ontwikkeling van het individu en van de (jeugd)teams zijn hiervoor essentieel.

De nieuwe samenwerking die recent met vvAlkmaar is aangegaan zal zeker een belangrijke bijdrage gaan leveren aan dit groeiproces.

Een ander tastbaar voorbeeld is dat na de winterstop 2018/2019 een aantal MO13 meidenteams ingedeeld werden in selectieteams om zo de aanwezige talenten verder te ontwikkelen. Dat dit niet onverdienstelijk was bleek wel direct uit het feit dat het seizoen werd afgesloten met het kampioenschap.

Je kunt wel alle aandacht aan de fanatiekere meiden geven, maar wij zien ook graag de meer recreatieve speelsters en/of gezelligheidsteams bij ons voetballen. Veel meiden uit onze huidige meidenteams voetballen al van jongs af aan, er was zelfs een team waarvan bijna alle meiden in dezelfde klas op dezelfde school zaten, en waarin ook ouders een grote sociale rol spelen.

Bij vvBergen is het mogelijk op alle niveaus te voetballen, en dat ook nog in een prachtige sportaccommodatie met uitstekende faciliteiten en diplomeerde trainers en trainsters. Meisjes en dames in alle leeftijdsgroepen die de vvBergen meidenafdeling willen komen versterken zijn altijd van harte welkom.

Neem gerust contact op via meidenvoetbal@vvbergen.nl of neem een kijkje op onze Facebookpagina of op Instagram.

Op de foto:
Edwin Steinz, coördinator damesvoetbal vvBergen, Nicolle Martens, Jasmijn Duppen, Louise Bos, Robin Beemsterboer en Tom Pedroli, voorzitter vvBergen.

Algemeen:
vvBergen is in 2015 voortgekomen uit de fusie tussen BSV en Berdos. Inmiddels ca. 700 leden voetballen op de moderne en uitstekend geoutilleerde sportaccommodatie “Sportpark De Kiefthoek”, Groeneweg 5 te Bergen.