WONJU - Driebander Sam van Etten heeft tijdens het prestigieuze toernooi in het Koreaanse Wonju voor een daverende verrassing gezorgd door wereldkampioen Tayfun Tasdemir in twee sets te verslaan. Door zijn zege maakt Van Etten een aanzienlijke kans om door te gaan naar de volgende ronde.

Sam van Etten uit Schermerhorn leek in Hotel Inter Burgo, waar de complete wereldtop aanwezig is, niet onder de indruk van Tasdemir, die de Noordhollander voor de wedstrijd nog een bemoedigend schouderklopje gaf. 'Ik wist dat ik moest stunten om in het toernooi te blijven,' aldus Van Etten.

Goed gevoel

'Ik had een goed gevoel vandaag. En het zat me ook mee. Dat geluk had ik wel nodig voor deze stunt,' aldus Van Etten direct na zijn gewonnen partij.

Na een goede start met 4 punten in de eerste twee beurten maakte Van Etten in de eerste set, die over twintig minuten ging, een serie van 7, gevolgd door een serie van 3. Tasdemir, koploper in de poule, kon daar weinig tegenover stellen en keek zelfs tegen een 14-1 achterstand aan. Uiteindelijk won Van Etten de set met 14-9.

Meevallers

'Ik had in die eerste set een paar meevallers. Als je goed speelt dan heb je een kansje tegen Tasdemir. En dat gebeurde dus. Ik ben hier heel blij mee,' aldus Van Etten die direct na zijn partij van alle kanten werd gefeliciteerd.

Ook de tweede set begon Van Etten goed nadat Tasdemir de beginstoot had gemist. Toch liep de Turkse wereldkampioen na een serie van 5 en een serie van 4 uit naar een 11-5 voorsprong, waardoor de wedstrijd op een derde set leek uit te draaien. In de laatste beurt sloeg de 26-jarige Van Etten echter toe met en serie van 8. Hij won de set met 13-11 en daarmee de partij met 2-0 met een moyenne van 2.076.

'De weg naar de volgende ronde is nog lang en ik mag niet te vroeg juichen. De komende dagen speel ik tegen de Turk Coklu, de Japanse Fukao en de junioren wereldkampioen Hashas. Ik zal heel goed moeten spelen om door te gaan in het toernooi,' relativeert Van Etten zijn zege tot slot.