ALKMAAR - Driebander Sam van Etten sluit zijn succesvolle jaar 2022 af in Egypte en Rosmalen. In Sharm-el-Sheikh neemt de biljarter uit Schermerhorn begin december deel aan de World Cup. Een week later is hij deelnemer aan de Grand Prix in Rosmalen.

Op maandag 5 december speelt Sam van Etten, nummer 91 op de wereldranglijst, twee partijen tijdens de pre-kwalificatie in Sharm-el-Sheikh. Een van de tegenstanders is de 55-jarige Zweed Nalle Olsson, een ervaren speler die al jaren op hoog niveau meedoet. De andere opponent in poule C moet zich nog plaatsen via een voorronde. Van Etten speelt zijn partijen waarschijnlijk om 13.00 en 16.00 uur Nederlandse tijd.

Een week later neemt Van Etten deel aan de derde en laatste Grand Prix in sportfoyer 'De Hazelaar' in Rosmalen. In de Brabantse plaats hoopt hij zijn positie bij de beste zestien van Nederland vast te houden, zodat hij in januari 2023 mag deelnemen aan de Masters, het Nederlands kampioenschap.

In de poulefase van het Hoofdtoernooi treft Van Etten nationaal kampioen Jean Paul de Bruijn, die hij in september tijdens de Grand Prix van Sittard heeft verslagen. De andere twee tegenstanders komen uit de voorronde. De beste twee van de poule gaan door naar de knock-out fase. Van Etten speelt zijn partijen op vrijdag 16 december om 11.00, 15.00 en 19.00 uur.

De World Cups is te volgen via www.UMB-cuesco.nl, de Grand Prix is live te zien op www.kozoom.com