SCHERMERHORN - Biljarter Sam van Etten uit Schermerhorn is een van de twintig Nederlandse deelnemers aan de World Cup driebanden in het Brabantse Veghel. Van Etten speelt zijn eerste wedstrijden op maandag 24 oktober in de kwalificatieronde.

Het is dit jaar voor de vijfde keer dat Van Etten deelneemt aan de World Cup. Eerder was hij actief in Ankara, Las Vegas, Ho Chi Minh City en Seoul. Hij sluit het jaar 2022 internationaal gezien af tijdens de World Cup in december in het Egyptische Sharm-el-Sheikh.

Van Etten speelt in Veghel in zijn poule in ieder geval tegen de Duitser Hakan Celik, de nummer 193 op de ranking list. De tweede pouledeelnemer kwalificeert zich via de voorronde die op zondag 23 oktober wordt gehouden. Van Etten staat op de ranking list op plaats 106.

De partijen van Van Etten zijn live te volgen via http://umb.cuesco.net/competition/info?idx=140. Afhankelijk van de derde tegenstander start de Schermerhorner 24 oktober om 11.00 of 14.00 uur.

Meer informatie over het toernooi in Veghel is te vinden op https://www.umb-carom.org/PG344L2/Union-Mondiale-de-Billard.aspx.