ALKMAAR - Na een week rust staat op zaterdag 7 december in Alkmaar de zesde wedstrijd om de KPN Marathon Cup op het programma. Dat betekent dat alle schaatsers hebben kunnen herstellen van de Trachitol Trophy en nu weer met frisse moed aan de bak kunnen.


Ruud Slagter, winnaar van het eindklassement van de Trachitol Trophy bij de beloften, voelde de vierdaags flink in de benen, maar gebruikte het weekje rust voor een korte vakantie naar Marokko. "De vierdaagse was fysiek en mentaal wel zwaar. Vanaf dag één was ik, denk ik, de favoriet en dan ben ik degene waar de anderen allemaal op rijden. Vier dagen lang moest ik goed opletten en continu van voren koersen. Ik heb die vierdaagse ook nog wel tot de dinsdag erna in de benen gevoeld. Maar dinsdag op de training reed ik alweer makkelijk, dus dat stelde me gerust."

Slagter staat in Alkmaar weer volledig opgeladen aan de start. De wedstrijd op het ijs van De Meent is een belangrijke wedstrijd voor hem. "Voor mij en mijn team is dit een bijzondere wedstrijd, omdat onze sponsor de wedstrijd sponsort. Er zijn zakenrelaties aanwezig en onze familie en vrienden zijn uitgenodigd, dus dat brengt natuurlijk de nodige druk met zich mee. Daarnaast sta ik eerste in het klassement, dus ook in deze wedstrijden wordt er veel op mij gelet. Maar ik heb het volste vertrouwen in zaterdag, het team is sterk en ons doel is natuurlijk om de wedstrijd te winnen voor eigen publiek."

In de topdivisie zijn alle ogen gericht op het groen van AB Vakwerk, nadat Gary Hekman met overmacht het klassement van de Trachitol Trophy won. Bij de dames staat het vizier op het geel-zwart van Ziuz, die met Marijke Groenewoud en Kelly Schouten ijzersterke troeven in handen hebben.

Het marathonspektakel in De Meent begint al om 17.00 uur, met de dames beloften. Om 17.45 uur gaan de heren beloften van start, waarna om 19.15 uur de dames hun opwachting maken. De heren sluiten de avond vanaf 20.30 uur af. De entree bedraagt € 8,50, kinderen tot en met 15 jaar hebben gratis entree.