ALKMAAR – Komende zondag zit Rutger Groothuizen voor het laatst op de bank als coach van AMHC heren 1. De Alkmaarse hockeyclub heeft grote ambities en dat is iets wat niet in het schema van de Purmerendse oefenmeester past.

In verband met een studie en een andere baan is de combinatie met hockey lastig. Gemakkelijk is de keuze echter niet. “Daar heb zeker een tijd over heb nagedacht. Het traject wat we het afgelopen jaar in zijn gegaan was geen traject voor een jaar. Echter moest ik keuzes gaan maken om de dingen die ik doe naar behoren uit te kunnen blijven vullen en verdient deze groep met een inzet van honderd procent ook een trainer/coach die zich daar vol voor in kan zetten.” legt Rutger Groothuizen uit.

Basis gelegd
In het afgelopen seizoen was promotie geen moment aan de orde. Het belangrijkste was de ontwikkeling én dat is gelukt. “Ik laat een jonge ploeg achter die het afgelopen seizoen van elf individuen die in het begin van het seizoen bij elkaar zijn gezet, zijn uitgegroeid tot een volwaardig team. We hebben dit jaar de basis gelegd om komende seizoenen weer omhoog te kunnen kijken”, zegt de coach. “Dit is een leergierige talentvolle groep met nog enorm veel rek erin en dat gaan ze de komende jaren onder leiding van Pieter Saal zeker laten zien.”

Komende zondag staat voor de herenploeg van AMHC de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma. In eigen huis spelen de Alkmaarders tegen Xenios, de nummer drie van de ranglijst. Zelf bezet AMHC de negende positie.

Dankbaar
“Ik heb een enorm leerzame en leuke periode bij AMHC gehad. Een ander niveau hockey, andere mensen een andere dynamiek in de spelersgroep”, vertelt Groothuizen over zijn periode in Alkmaar. “Hierdoor ben ik een betere trainer geworden en daar ben ik de club en de spelers dan ook zeker dankbaar voor.”