EGMOND - De Hardloopspeciaalzaken RunX Haarlem/Zaandam en de NN Egmond Halve Marathon gaan een driejarige samenwerking aan. RunX wordt daarmee sponsor van het hardloopevenement voor de edities 2020 t/m 2022. Door deze samenwerking worden de lopers nog beter voorbereid en gefaciliteerd. De winterklassieker met een roemruchte historie vindt komend jaar plaats op zondag 12 januari.

Enthousiast over de samenwerking

Zowel RunX als NN Egmond Halve Marathon zijn enthousiast over de samenwerking. Cees Pronk, directeur Evenementen & Sponsoring Le Champion: “Wij zijn heel blij met de komst van RunX als sponsor van de NN Egmond Halve Marathon. Wij streven ernaar om onze deelnemers zo goed mogelijk voor te bereiden richting het evenement en met de ervaren en deskundige loopadviseurs van RunX kunnen we de lopers daarin nu nog beter faciliteren.” Rob Vreenegoor, eigenaar van RunX Haarlem en Frank Ossen, eigenaar van RunX Zaandam zijn ook bijzonder tevreden over de samenwerking: “Hardlopen is onze passie. We genieten ervan om hardlopers goed te adviseren en te helpen met prestatieverbetering. Of het een beginnende of een gevorderde loper is, het maakt niet uit. We helpen mensen om met plezier en blessurevrij hard te lopen. We zien een mooie samenwerking tegemoet.”

Belangrijk voor de landelijke loopsport
Evenementen zoals de NN Egmond Halve Marathon zijn beeldbepalend voor de landelijke loopsport. Het is een evenement dat jaarlijks grote groepen mensen met hardlopen in contact brengt. Daarnaast is het een uitdagend doel in de winter voor de gevorderde en beginnende lopers. In de samenwerking gaan Le Champion en RunX de lopers helpen met de voorbereiding op zondag 12 januari.

Een rijke historie

De NN Egmond Halve Marathon is één van de populairste lopen van Nederland, met een beroemde historie. De grootste aantrekkingskracht van de winterklassieker is de variatie in het parcours: eerst zware kilometers over het strand, gevolgd door een prachtig stuk door het Noord-Hollands Duinreservaat. De weersomstandigheden zorgen ervoor dat het verloop van het evenement ieder jaar weer anders is. Maximaal 18.500 deelnemers gaan jaarlijks de strijd met de elementen aan. Op het programma staan een halve marathon (21,1 km), kwart marathon (10,5 km) en twee Egmond Mini Marathons (1 km).

Hardloopspecialist RunX
RunX is dé hardloopspeciaalzaak voor ieder type loper. Je kunt bij RunX onder andere terecht voor een professionele loopanalyse. Belangrijk uitgangspunt hierbij is dat bij de loopanalyse nadrukkelijk gekeken wordt naar de belastbaarheid van de persoon, want alleen zo kunnen blessures worden voorkomen en blijven lopers fit. RunX biedt een ruim assortiment aan topmerken, waaronder van Saucony, het sportmerk dat is verbonden aan de NN Egmond Halve Marathon.

Meer informatie: www.nnegmondhalvemarathon.nl en www.runx.nl