REGIO – Vierdeklassers Zeevogels en De Rijp hebben afgelopen zondagmiddag zeer goede zaken gedaan in de poulefase van het bekertoernooi. De teams wisten een ruime zege te boeken. Voor De Foresters en Egmondia was de start minder succesvol.

Roda’23 – De Foresters 2-0
‘Totaal niet terecht. De wedstrijd werd beslist op twee dode spelmomenten. We waren zowel voetballend als organisatorisch beter. Het probleem was het creëren en benutten van kansen’, zei coach Edwin Reder. ‘We hebben in de eerste helft vooral op hun helft gespeeld.’

Na twaalf minuten tikte Roda’23 van dichtbij de 1-0 binnen. Na rust, toen De Foresters heer en meester was, scoorde de gastheer via een penalty de 2-0. ‘Simon Duindam had zijn handen langs het lichaam, de bal schampte zijn arm en het werd een penalty. Ik reageerde daarop en toen mocht ik achter het hek’, vervolgde de oefenmeester. ‘Daarna kwam er wat irritatie en konden we niet meer in de wedstrijd komen. De eerste helft en twintig minuten na rust was ik tevreden over het spel. De doelpunten die we tegen kregen waren te makkelijk en dus aandachtspunten.’

SV Koedijk - Vesdo 9-0
In eigen huis behaalde SV Koedijk (Derde Klasse) een overtuigende 9-0 overwinning op vijfdeklasser Vesdo. ‘Mick Spruijt heeft geen enkele keer hoeven te duiken.’ zei Roy Rowinkel na afloop. Na een 4-0 ruststand bouwde Koedijk de voorsprong in de tweede helft uit naar 9-0. ‘We hebben vrijwel de hele wedstrijd op de helft van Vesdo gevoetbald.’ De doelpunten vielen via Tom Hofkamp (3x), Michael van der Heijden (2x), Luc Wagenaar (2x), Genovie Kimfuta Matadi (1x) en Joey Hoekstra (1x).

VV Bergen – SC Dynamo 4-2
De eerste wedstrijd onder leiding van de nieuwe coach Djordi Hopman eindigde succesvol. De coach zag zijn ploeg, VV Bergen, met 4-2 zegevieren tegen SC Dynamo. Nadat de bezoekers uit het niets op 0-1 waren gekomen wist de kersverse derdeklasser via Daan Oldenburg (kopbal) en een eigen doelpunt de score om te draaien. Nog voor rust trokken de bezoekers de score gelijk.

In het tweede bedrijf trok Bergen de winst dankzij Stijn Vrasdonk en Tim Bloetjes naar zich toe. ‘Dit is een prima begin. We hebben vandaag twee hele en twee halve kansen weggegeven. We hebben veel stappen gezet in een tijdsbestek van drie weken. Als we bal veroveren en een keuze maken om diep te spelen of de bal er uit te halen moeten we mee aan de gang’, zei coach Djordi Hopman na afloop. ‘Maar dat is logisch met een nieuwe trainer dus daar maak ik me geen zorgen over.’

Sint Adelbert – Zeevogels 0-5
‘Uiteindelijk is het leuk voor het vertrouwen, maar de tegenstand was niet om over naar huis te schrijven’, zei Dennis Kanne na afloop. De coach zag zijn ploeg Zeevogels een 0-5 overwinning behalen tegen Sint Adelbert. ‘Ik ben er op zich wel blij mee omdat ik het benader als een echte wedstrijd. Op zich hebben ze het niet slecht gedaan.’

Na een ietwat onwennig begin bracht Max Duinmeijer de Egmondse ploeg met twee doelpunten op een 0-2 voorsprong. Via Toine Vermeeren en Jay Herman bepaalde Zeevogels de ruststand op 0-4. Kanne: ‘Dan vraag je of ze in de tweede helft het tempo hoog willen houden. Dat hebben ze ten opzichte van de eerste helft beter gedaan.’ Het was Jeffrey Kruijf die de eindstand op 0-5 bepaalde.

Egmondia – KSV 0-2
In eigen huis verloor Egmondia met 0-2 van het een klasse lager acterende KSV. De Kruizenaren hadden die zege mede te danken aan Danny Havermans en Bart Velseboer die de doelpunten voor hun rekening namen. Komende zondag gaat de ploeg van trainer/coach Kanne op bezoek bij Zeevogels. Een week later staat de bekerwedstrijd tegen Sint Adelbert op het programma.

WBSV – Sporting S 1-4
‘De jongens lieten zien dat er toch wat verschil zit tussen de vierde en de vijfde klasse’, reageerde Milton Macnack na afloop. Op bezoek bij WBSV wist Sporting S een 1-4 zege te boeken. ‘We hebben twee mindere oefenwedstrijden gehad, maar we hebben ook een ander spel discipline dus dat vraagt ook wat. Vandaag zag het er goed uit. We zien de wijze waarop we willen spelen goed terug, dat stemt tot tevredenheid.’ vervolgde de coach. De doelpunten kwamen van Jasper Broersen (2x), Nick van Saase en Jurgen Konijn.

De Rijp – Kwiek’78 9-1
Tegen Kwiek’78 uit Avenhorn behaalde De Rijp een eclatante 9-1 thuisoverwinning. ‘Bij 5-0 werd het 5-1 en dan loop je wel heel erg makkelijk weg naar 9-1’, aldus Peter van der Zwaan. ‘Het was wel erg goed dat we bleven voetballen. Het is beter dat je in deze fase een beetje tegenstand hebt, maar het is niet anders op dit moment. We willen wel door blijven gaan.’ vervolgt de coach. De doelpunten kwamen via Nick Visser (3x), Mikey Hoffs (2x), Stijn Deitmers, Valentijn Jonk, Thom Rijser en Max Huider.

Ondanks dat het een eenzijdig duel was kon de oefenmeester terugkijken op een sterk duel. ‘We starten scherp en we willen zeker thuis vol druk zetten en laten zien wie er de baas is in de Rijp. Vooralsnog werkt het.’