PURMEREND – In Purmerend boekte de herenploeg van Alkmaar Guardians een klinkende overwinning op BV Early Bird. Met een nagenoeg complete selectie won het met een ruim verschil, 47-97.

Het team van Early Bird speelde vorig jaar nog een divisie hoger maar door het vertrek van een aantal spelers is het gedegradeerd naar de Eerste Klasse. De wedstrijd ging de eerste twee kwarten gelijk op en de Guardians hadden moeite met het vinden van het juiste ritme. Toch werd de eerste helft met winst afgesloten door de Guardians.

In het derde kwart werd de verdediging van de Guardians wat beter en leed de tegenstander meer balverlies en kwam niet meer tot scoren. Na vier minuten gespeeld te hebben in het derde kwart was het verschil naar dertig punten opgelopen in voordeel van de Alkmaarse ploeg. Na dit punten verschil is Early Bird niet meer in de buurt gekomen van de gasten om het nog spannend te maken. Roy Huberts: ‘De overwinning was dan ook dik verdiend met een eindstand van 47-97.’