ALKMAAR - De ICE Games aangeboden door Alkmaar Sport N.V. zijn een groot succes! Vorig winterseizoen deden er al 6500 kinderen mee aan de activiteiten op het ijs en nu in het tweede seizoen zijn er al meer dan 8500 kinderen actief op het ijs van De Meent Bauerfeind.

Vanuit de missie dat elk kind veilig moeten kunnen fietsen, zwemmen en schaatsen heeft Alkmaar Sport vorig seizoen het ICE Games programma ontwikkeld. Schaatsen zit in ons DNA maar door de warme winterse staan de kinderen niet/nauwelijks meer op de schaats. ICE Games is een uniek beweegprogramma op het ijs en geschikt voor basisschoolklassen van groepen 4 t/m 8 uit de regio. Tijdens het 1,5 uur durende programma worden er activiteiten op het ijs aangeboden, zoals schaatsen, Curling, Biatlon, ICE Biken, IJshockey en Sjoel de Puck. Op deze manier leren de kinderen op een laagdrempelige en leuke wijze schaatsen.

Unieke samenwerking met bedrijfsleven
Alkmaar Sport biedt het ICE Games programma gratis aan mede dankzij de duurzame samenwerking met het bedrijfsleven. Dat maakt de ICE Games zo uniek! Zo is Rabobank Alkmaar e.o. de komende 3 jaar maatschappelijk partner van de ICE Games. “Door dit partnerschap helpen we niet alleen heel veel jongeren in beweging te komen. Ook wordt op een mooie manier samen met Stadswerk072 het thema ‘circulaire economie’ onder de aandacht gebracht. Een thema waar we als Rabobank landelijk en in onze regio al het nodige in betekenen, maar waar we de komende jaren een extra impuls aan gaan geven”, aldus de heer Van Soomeren (Directeur Rabobank Alkmaar e.o.). Naast Rabobank Alkmaar e.o. zijn ook Stadswerk 072 en Fortysix Sports intensief betrokken bij de ICE Games.

Meedoen met de Ice Games
Het ICE Games arrangement is beschikbaar voor basisscholen in Alkmaar e.o. van 1 november tot en met 14 maart. Meer informatie: www.demeentalkmaar.nl