ALKMAAR - Vlak voor de start van het ijsseizoen, in oktober 2017, maakte Alkmaar Sport bekend dat zij door de betrokken samenwerking met Univé Verzekeringen basisschoolleerlingen kon uitnodigen gratis deel te nemen aan een uniek beweegprogramma. De aanmeldingen voor de ICE Games overtroffen alle verwachtingen, waarbij de teller momenteel op ruim 6500 leerlingen staat. Basisschoolleerlingen (groep 4 t/m 8) beleven een fantastische kennismaking met diverse ijssporten.

Doordat er al jaren geen natuurijs meer is geweest lopen de bezoekersaantallen op de Nederlandse ijsbanen terug en weet de jeugd niet meer hoe het is om op het ijs te spelen. Traditioneel staan de wintersporten in een Olympisch jaar meer in de spotlight, vandaar dat Alkmaar Sport alle activiteiten op De Meent Bauerfeind heeft gekoppeld aan het thema Winterspelen. Om de jeugd te enthousiasmeren en in beweging te krijgen moet je echter verder denken dan de klassieke ijssporten. Met de ICE Games introduceert zij nieuwe sporten en spellen op het ijs, waaronder curling en het biatlon waarbij je liggend op het ijs op targets moet schieten. Ook de stoere ICE Bikes, speciale ijsfietsen zijn, zijn populair onder de kinderen.

Univé Verzekeringen wilde zich graag verbinden aan dit unieke initiatief, en kon door een donatie uit het Ledenfonds de financiële drempel voor basisscholen weghalen. Binnen enkele dagen meldde het streefaantal, 5000 leerlingen, zich aan voor de ICE Games. Alkmaar Sport, zelf ook enthousiast, heeft de inschrijving wat langer open laten staan. In de loop van het seizoen ontving zij al een aantal van ruim 6500 inschrijvingen. Er zijn op dit moment nog slechts een paar plekken open voor de laatste geïnteresseerde scholen. Kinderen reageren enthousiast op de activiteiten en komen met regelmaat nog eens terug om de ijsbaan te bezoeken.

Het enthousiasme van Alkmaar Sport wordt beaamd door Robert de Ruiter, voorzitter van het Univé Ledenfonds: “Het Univé Ledenfonds is trotse partner van de ICE Games. Sport en beweging vinden wij belangrijk om de gezondheid van mensen te bevorderen.

Met de ICE Games maken kinderen op een laagdrempelige manier kennis met de schaatssport. Een prachtige, typische Nederlandse sport. Mooi ook om te zien vind ik de samenwerking met de basisscholen en De Meent Bauerfeind. Dit past helemaal binnen de coöperatieve gedachte van Univé: samen krachten bundelen en dichtbij!”

Ook de wethouder sport van Alkmaar, Pieter Dijkman (VVD) reageert positief op deze ontwikkelingen op het ijs. “Het is fantastisch om te horen dat door deze samenwerking zulke hoge aantallen jongeren de ijsbaan bezoeken. Deze impuls draagt zeker bij aan de vergroten van de bezoekersaantallen op de ijsbaan. Ook toont het aan dat onze Alkmaarse ijsbaan een grote regionale functie vervult en voorziet in een behoefte van jong en oud.”

De ijsbaan is nog tot 18 maart geopend. Tot die tijd is er nog een klein aantal middagen beschikbaar waarop basisscholen deel kunnen nemen aan de ICE Games. Aanmelden kan via

www.demeentalkmaar.nl/ice-games

. Op deze website wordt in de zomer ook nadere informatie gepubliceerd over de aanbiedingen voor scholen in het schooljaar 2018/2019.