ALKMAAR – Na jaren te hebben gespeeld bij clubs als Hollandia, SV Hillegom, en de Kennemers maakte Ruben Beentjes afgelopen zomer de verrassende overstap naar vierdeklasser Flamingo´s 64. “Plezier hebben is voor mij het belangrijkste”.

Vorig seizoen kwam Beentjes nog uit voor de Kennemers uit Beverwijk. Met die ploeg degradeerde hij uit de tweede klasse, en besloot te vertrekken naar de zaterdag vierde klasse, een beduidend lager niveau. “Dat ik onder mijn niveau speel kan je wel stellen. Ik heb altijd hoger gespeeld en in het begin was het lager spelen wel wennen. Ik wist van tevoren dat ik onder mijn niveau zou gaan spelen. Vorig jaar ben ik na vijf duels gestopt bij de Kennemers in de tweede klasse. Ik was het plezier kwijt en ik kon en wilde het trainen ook niet meer opbrengen” vertelt de aanvaller.

“Vervolgens werd ik benaderd door Marc de Wilde, coach bij Kolping Boys, om mijn conditie bij hen op peil te houden. Ik heb meegetraind en dit beviel goed van beide kanten. Na twee maanden trainen kreeg mijn vader echter een hartinfarct en was ik elke avond bij hem. Hierdoor was ik mentaal niet in staat om het trainen op te brengen” blikt Beentjes terug. Ook ben ik benaderd door Mark Kranendonk van eersteklasser Assendelft, twee minuten van mijn werk af en zij spelen op een leuk niveau. Ik heb een aantal goede gesprekken gehad, maar voor mij was plezier het belangrijkste” aldus de aanvaller die zijn keuze op Flamingo’s 64 liet vallen.

Gijzen
Bij Flamingo’s 64 speelt Beentjes samen met ervaren spelers binnen het amateurvoetbal, zo ook Maurice Gijzen. “Voor mij was het altijd al een wens om met Maurice Gijzen te spelen. Vanaf kleins af aan ging ik met mijn vader Marcel Beentjes mee naar de flamingo's. Mijn vader is erelid en heeft jarenlang in het bestuur gezeten. Dit is ook een reden waardoor ik voor Flamingo´s gekozen heb. Elke wedstrijd zag ik Maurice spelen en was hij een voorbeeld voor mij. Ik heb zelfs nog een bal thuis liggen met zijn handtekening die ik kreeg toen ik speler van de week was. Des te mooier dat we nu samen spelen” vindt Beentjes.

Winnen begint te wennen
Waar Beentjes vorig seizoen degradatievoetbal speelde, strijdt de aanvaller dit seizoen voor promotie. Voor het kampioenschap lijkt alleen Purmersteijn een concurrent, waardoor er vele wedstrijden met grote cijfers worden gewonnen, toch geniet Beentjes wel degelijk. “Ik kan zeker genieten. Met vlagen zitten er prachtige aanvallen bij. Al merk ik wel dat winnen begint te wennen en dat ik het leuk zou vinden om wat meer tegenstand te krijgen. Dit zal waarschijnlijk aanstaande zaterdag het geval zijn”.

Komende zaterdag wacht de enige ploeg die Flamingo’s van het kampioenschap af kan houden. De Purmerenders zijn namelijk net als de Alkmaarse ploeg voorzien van veel kwaliteit en willen hiermee ook de stap maken naar de derde klasse. “Ik denk inderdaad dat alleen Purmersteijn het ons lastig kan maken. AFC’34 is een derby en die zijn altijd speciaal en zij kunnen het ons ook lastig maken, al denk ik niet dat we tegen hen problemen zullen krijgen”.

Kraker
Na zes simpele overwinningen wacht voor Flamingo’s dus de eerste, en vooralsnog ook enige, serieuze krachtmeting. “Meer weerstand is altijd goed. Dit maakt ons beter en we zullen maximaal moeten geven om een gewenst resultaat te krijgen. Ik verwacht veel strijd en een open wedstrijd. We hebben tegen tegenstanders gespeeld die zich massaal ingraven en die niet willen voetballen. Tegen SRC speel je tegen een muur van verdedigers. Gelukkig komen we er op een gegeven moment toch wel doorheen, maar het komt het spel niet ten goede. Purmersteijn zal net als ons aanvallend spel willen spelen met druk naar voren” verwacht Beentjes.

Voor de aanvaller, die al vijftien doelpunten wist te maken dit seizoen, is het ook een weerzien met oud teamgenoten. “Voor mij is het fijn om tegen een voetballende ploeg te spelen, ik denk dat het een open wedstrijd zal worden. Twee oud teamgenoten van de Kennemers, Jermaine Ristie en Charles Kooij, spelen bij Purmersteijn. We hebben wekelijks contact met elkaar en dollen elkaar een beetje. Het zal leuk zijn om ze weer te zien”