ALKMAAR - Het regionale training centra (RTC) zaalvoetbal en de regionale jeugdopleiding (RJO) voetbal stemmen talentontwikkeling op elkaar af.

Team Alkmaar / Sportstars en AFC’34 zijn overtuigd van het nut van een betere afstemming van zaal en veldvoetbal talentontwikkelingsactiviteiten. Door afstemming van trainingsactiviteiten kunnen ambitieuze voetballers of voetbalsters het maximale uit hun talenten halen. Het ontwikkelen op diverse ondergronden en een andere bal stimuleert het brein.

Nederlandse zaalvoetbalselecties
Gerard Timmers, in de jaren 1985-1990 als keeper uitkomend voor Nederlandse zaalvoetbalselecties was van 2006-2008 assistent bondscoach van het Nederlands zaalvoetbalteam en trainer/coach van het JO19 zaalvoetbalteam West I van de KNVB dat in die 2 jaren Nederlands kampioen werd. Sinds dit seizoen is Timmers niet alleen de trainer/coach van Eredivisionist vrouwenzaalvoetbal Team Alkmaar / Sportstars, maar is hij ook de trainer van het RTC zaalvoetbal Alkmaar.

Vaker en sneller handelen in kleine ruimtes
Zaalvoetbal is niet alleen een attractieve sport om naar te kijken maar zaalvoetbalwedstrijden en trainingen zijn door de toegenomen snelheid in het voetbal de ontwikkelingsactiviteiten waar het huidige voetbal om vraagt. Bij zaalvoetbal krijg je vaak de bal en door de kleine ruimtes wordt je gestimuleerd snel en effectief keuzes te maken en te handelen wat ten goede komt aan de voetbalvaardigheden. Zaalvoetbal zorgt voor vele duels en je wordt gedwongen veelvuldig van richting te veranderen zowel met als zonder bal waardoor er een beroep wordt gedaan op je explosief vermogen en uithoudingsvermogen.

Voetbal opleidingsvereniging AFC’34
AFC’34 is al jaren bekend in de regio Alkmaar als opleidingsvereniging. Afgelopen jaar is AFC’34 door de KNVB erkend als RJO. (regionale jeugd opleiding). AFC’34 voorzitter Michel Robert en HJO’s Nick Geurtsen en Robin de Haan denken door de samenwerking met het RTC zaalvoetbal een betere afstemming te krijgen tussen veld en zaalvoetbalontwikkelingsactiviteiten.

Zaalvoetbalclub Team Alkmaar / Sportstars
Is 4 jaar geleden ontstaan. Met thuishal de Meent een echte Alkmaarse zaalvoetbal vereniging. Het 1e vrouwenteam speelt in de Eredivisie zaalvoetbal. In de toekomst wil de vereniging ook met de mannen en jeugdteams op het hoogste niveau spelen.

RTC zaalvoetbal staat voor talentontwikkeling
Het RTC zaalvoetbal is afgelopen seizoen gestart en heeft als doel talentontwikkelingsactiviteiten zaalvoetbal aan te bieden aan vooral ambitieuze (zaal)voetballers uit de regio. De trainingen zijn op maan-, dins- en woensdagen tussen 16.00 en 19.30 uur. Jongens en meisjes van meerdere verenigingen uit de regio nemen deel aan de trainingen. Door de afstemming van trainingen met AFC’34 gaan vele talentvolle voetballers en voetbalsters niet alleen zich extra ontwikkelen, maar zal het enthousiasme voor het zaalvoetbal groeien. Ben je enthousiast en ambitieus om een betere (zaal) voetballer te worden? Stuur voor een proeftraining een e-mail naar: zaalvoetbal@sportstars.nl