NOORD HOLLAND - De Ronde van Noord-Holland is één van de oudste toertochten van Le Champion en is bij veel fietsers de favoriet. Het is één van de eerste Noord-Hollandse wielertochten van het nieuwe wielerseizoen.

De 46e Ronde van Noord-Holland vindt plaats op zaterdag 21 april. Inschrijven is vanaf nu mogelijk!

Karakteristiek Noord-Holland

Met routes langs de mooiste plekjes van de provincie is het ieder jaar weer de moeite waard om deel te nemen aan de Ronde van Noord-Holland. Samen met vrijwilligers worden ieder jaar de routes met grote zorg uitgepijld. De routes zijn afwisselend; de prachtige groene polders, historische stolpboerderijen en karakteristieke Noord-Hollandse dorpjes. Daarnaast komen de fietsers onderweg ook veel tulpenvelden tegen. Iets wat West-Friesland uniek maakt en voor de fietsers speciaal is om langs te fietsen.

Verschillende afstanden

De Ronde van Noord-Holland kent vier verschillende afstanden, 40, 60, 110 en 160 kilometer. Alle afstanden kun je starten op de startlocaties: Oostzaan, Alkmaar of Hoorn. De routes 40 en 60 kilometer gaan langs de mooiste plekjes in de regio, binnendoor wegen en schilderachtige dorpjes. Bij de langste afstanden over 110 en 160 kilometer krijgen de echte fanatiekelingen meer uitdaging. De afstand is natuurlijk langer en de wind speelt een grotere factor. Op deze routes zie je de meest diverse kant van Noord-Holland, van plattelandsdorpjes tot aan de grote steden. Geniet jij samen met je fietsvrienden in een waaier op de prachtige dijken van Noord-Holland?

Fietsen voor het goede doel

De Hartstichting is sinds 2012 het goede doel dat aan het evenement verbonden is. Dit jaar worden de donatie gelden besteed aan wetenschappelijk onderzoek om plotselinge hartstilstand te voorkomen. Doneer jij ook?

Inschrijven

Le Champion kijkt uit naar de 46e editie, met uitgepijlde routes door het prachtige Noord-Holland. Een toertocht die je niet mag missen! Inschrijven is mogelijk tot en met 9 april op www.rondevannoordholland.nl.