HEERHUGOWAARD – Deze zaterdag was in het Park van Luna te Heerhugowaard de Basic Fit Obstacle Run 2018. Over een parcours van acht of vijftien kilometer met talrijke hindernissen liepen honderden deelnemers mee en het was dan ook een groot succes. Een van de deelnemers was AZ-voetballer Ron Vlaar, die de acht kilometer-run met goed gevolg aflegde. Vlaar deed dit om aandacht te vragen voor de stichting Spieren voor Spieren waar hij ambassadeur voor is.

Voor de run begon baalde Vlaar wel een beetje van het weer want net voor de start kwam de regen pittig naar beneden. ‘Balen, want het is van de week zulk lekker weer’, aldus de voetballer. ‘Het hoeft niet bloedheet te zijn, maar iets beter weer had ik persoonlijk wel lekker gevonden.’ Gelukkig klaarde het weer al snel weer op en nog voor de robuuste verdediger aan de warming-up begon moest hij eerst nog even het podium op.

Spieren voor Spieren
Getooid in een oranje Spieren voor Spieren t-shirt liet de Noord-Hollander weten waar de aandacht naar uit ging. Samen met de uit Hoorn afkomstige atlete Nadine Broersen, wereldkampioene indoor op de vijfkamp in 2014, kreeg hij van Leonie Gooijer van het organisatiecomité van de Obstacle Run een cheque van €500,- uitgereikt. Broersen is net als Vlaar ambassadeur van Spieren voor Spieren en verzorgde in Heerhugowaard het startschot. ‘Ik had graag mee gelopen, maar ben nog geblesseerd al kom ik graag in de toekomst eens terug om alsnog mee te doen’, vertelde de atlete.

Rustig begin
Ondertussen was Vlaar aan zijn run begonnen en dit deed hij samen met een andere groep deelnemers. Na een rustig begin bleek onderweg dat hij tijdens het loopwerk heel wat mensen passeerde. ‘Ik begon achteraan in de groep, maar kwam er al snel achter dat je telkens moest wachten op je voorgangers bij de hindernissen. Na het derde obstakel ben ik dan ook maar wat gaan versnellen.’

Uiteindelijk deed de AZ-er zo’n vijftig minuten over het parcours en hij was na afloop dan ook tevreden. ‘Dit was best pittig, maar superleuk en ik ben niet eens keikapot.’Op de vraag welke van de pakweg twintig hindernissen hij het leukst vond kon hij geen antwoord geven. ‘Ik vond ze eigenlijk allemaal wel leuk. Als je een duurloop doet gaat het lopen je wel eens tegenstaan, maar nu zijn de obstakels eigenlijk een welkome afwisseling qua variatie. Het mooie is ook dat het geen wedstrijd is, maar meer een prestatieloop waarbij je jezelf uitdaagt. Iedereen kan het doen en ik kan het een ieder dan ook aanraden. Het was gaaf om te doen en hulde aan de organisatie want die hebben hier iets moois neergezet.’

Op DP Sportfotografie meer foto's van de Obstacle Run Heerhugowaard.