ALKMAAR- Sinds februari bestaat de mogelijkheid om in De Meent Bauerfeind in Alkmaar lessen ritmische gymnastiek te volgen. De lessen voor beginners worden elke dinsdag van 16.00-18.00 uur gegeven, van 16.00-19.00 uur is het de beurt aan de gevorderden. Aanmelden voor één van deze groepen is nog mogelijk.

Ritmische gymnastiek is een combinatie van dans, acrobatische bewegingen en choreografie. Tijdens de les train je naast het gebruik van diverse materialen als touw, bal, hoepel, knotsen en lint ook bewegen op muziek, kracht en lenigheid. Alua Bekturova van de vereniging Ritmica RG Club verzorgt de lessen. Zij heeft zelf jarenlang op hoog niveau aan internationale wedstrijden deelgenomen. De beginnersles richt zich voornamelijk op kinderen vanaf 5 tot 13 jaar. Wie zin heeft om mee te doen, kan eerst een proefles volgen.

2nd Friendship Cup 2018

Naast lesgeven organiseert Alua Bekturova regelmatig grote, internationale wedstrijden. Eén daarvan is de 2nd Friendship Cup 2018 voor A en B levels individueel en groepen. Deze wedstrijd met deelnemers uit Nederland, Engeland, Spanje, Rusland, Polen, Tsjechië, Denemarken, Litouwen en Israël vindt op zondag 1 april van 09.00-19.00 uur plaats in De Meent Bauerfeind. Publiek is van harte welkom. Volwassenen betalen € 6,- per persoon, kinderen onder de 12 jaar € 3,- per persoon. Kaarten zijn op de dag zelf verkrijgbaar aan de deur van de Topsporthal in De Meent Bauerfeind.

Aanmelden ritmische gymnastiek

Voor meer informatie over ritmische gymnastiek en aanmelden kunt u mailen naar info@ritmica-rgc.com.