ALKMAAR - Op zaterdag 15 februari 2020 heeft de selectie van Ritmica RG Club uit Alkmaar deel genomen aan de International City Cup Düsseldorf. Leeftijdsklasse: Mini’s (2012-2014), Benjamins A (2010-2011), Pre-junioren A (2008-2009) en Junioren A (2005-2007) en Senioren B (2004).De landen die deelnamen waren Duitsland, Nederland, Belgë, Luxemburg, Frankrijk

Gymnasten uit verschillende Europese landen waren afgelopen zaterdag naar Düsseldorf afgereisd om deel te nemen aan de Internationale City Cup in Düsseldorf, Duitsland. De wedstrijd in Düsseldorf was wederom een goede graadmeter voor de Ritmica selectie om te kijken of ze zich internationaal konden meten met gymnasten uit de ons omringende landen waar het niveau in doorsnee hoger ligt als in Nederland. Het werd een sportieve uitdaging voor de selectie van Ritmica uit Alkmaar ook omdat het seizoen nog maar net begonnen is.

Voor Alesiia Shishkina en Amina Abdumalik (Mini’s) was het hun eerste internationale wedstrijd en ze hebben het zeer goed gedaan. Bij de Benjamins A (2010) behaalde Kseniia Bozhogolo met haar oefening een mooi resultaat met een 2de plaats. Indy Veltman behaalde in dezelfde groep net als vorige week de 5de plaats. Bij de pre-junioren A (2008) was er een medaille met een prachtige 2de plaats voor Britt Schipper. Evita Carlin en Lis Stinstra maakten helaas wat foutjes. Bij de junioren A (2006) eindigde Ksenia Bischot helaas na wat foutjes in haar 1ste oefening toch nog op de 5de plaats. Bij de Senioren B behaalde Noa van der Laan de 3de plaats en ging trots naar huis met een prachtige beker.