ALKMAAR - Vanaf seizoen 2021/2022 zal Riny Smidt de scepter zwaaien over het eerste vrouwenteam van Alcmaria Victrix. De in Purmerend woonachtige ervaren oefenmeester wordt hiermee de opvolger van Wilfred van Hooren, die na jaren als elftalbegeleider en uiteindelijk hoofdtrainer nu een stap terug doet.


Riny Smidt komt over van de damesselectie van Reiger Boys en is zeker geen onbekende in het Noord-Hollandse (vrouwen-)voetbal. De geboren Amsterdammer was als trainer onder andere actief bij de V.V. De Wherevogels, SV Marken, Fortuna Wormerveer en vv de Blokkers. Zijn langste periode bracht hij door bij vv Assendelft. Hier gaf hij liefst 15 jaar training aan zowel jongens- als meidenteams.

Bij de oudste club van Alkmaar krijgt hij te maken met een damesselectie die het presteren uitstekend combineert met de kenmerkende gezelligheid van de vereniging. Het elftal draaide in de afgelopen twee afgebroken seizoenen bovenin mee in de vierde klasse en hoopt het komende seizoen promotie af te dwingen. De gedreven trainer heeft afgelopen weekend al een eerste training gegeven en was uiterst content met de hoge opkomst.