ALKMAAR - Het was even wachten maar afgelopen dinsdagavond kon de rappe wielrenner, Mingko-Sun zijn kleinood in ontvangst nemen.Tijdens de vaste derny trainingsavond werd deze aan hem uitgereikt door Fred de Groot, eigenaar van gelijknamige firma, welke zich bezig houdt naast de begeleiding wielrenners, met advisering van toepassing van springstoffen bij ondermeer sloopdoeleinden.


Binnen WV Alcmaria-Victrix wordt jaarlijks gereden voor deze wisselbokaal en zo wordt toch een aloude traditie binnen deze vereniging in ere gehouden. Met ruim 61 punten bleef de winnaar nummer twee, Jermo Agema voor. Deze reed 52 punten bij elkaar. Terwijl Remco Morsch een knappe derde plek pakte met 40 punten

.Mingko reed voornamelijk zijn prijs bij elkaar binnen het 50 + circuit, dat gelukkig tijdens de versoepeling van de maatregels rondom corona mogelijk was. Zodoende kon hij tussen de trainingsblokken in onder toezien van alle overige renners even trots zijn op zijn behaalde prijs.

Volgend jaar hoopt men weer gewone KNWU wedstijden rijden, want duidelijk is te merken, dat vooral de ouderen, langzaam het echte werk gaan missen. Tevens is het mogelijk, naast de weg, ook op het strand punten te pakken voor deze FRETAN©cycling cup.