REGIO – Zowel AFC’34 als Kolping Boys maken nog een serieuze kans op nacompetitie voor promotie, al hebben beide teams het niet in eigen hand. Ook Alcmaria Victrix, dat vecht voor lijfsbehoud, is afhankelijk van de concurrentie.

SV Hillegom – AFC’34 0-2
In een seizoen waarin het nodige gebeurde maakt AFC’34 nog altijd kans op deelname aan het ‘toetje’. Om dat te behalen is het wel afhankelijk van de concurrentie. ‘Als wij zondag winnen en DEM of Legmeervogels punten morst dan hebben we de nacompetitie gehaald’, schetste Jethro Abram de situatie.

Dat de Alkmaarse ploeg nog meedoet om een plek in de nacompetitie heeft het mede te danken aan de 0-2 overwinning die afgelopen zondag werd behaald op SV Hillegom. ‘Het was voor hun alles of niets. In de eerste helft kregen we allebei weinig kansen en na rust waren wij heer en meester.’ vervolgde coach Abram. Na een goede actie van Jordan de Jong wist Sercan Yilmaz in de rebound te scoren waarna Bas Kansen niet veel later voor de 0-2 zorgde.

HSV – Kolping Boys 2-1
Na een sterke reeks waarin het acht opeenvolgende duels ongeslagen was incasseerde Kolping Boys afgelopen zondagmiddag weer eens een nederlaag. ‘Als je kijkt naar het aantal kansen dan is het wel terecht’, concludeerde Marc de Wilde. ‘Zij hadden het betere van het spel en hun spitsen zijn moeilijk te bespelen, we hadden moeite om grip te krijgen.’

Na een doelpuntloze eerste helft wist Ruben Bugter de score te openen voor HSV. Nog geen minuut later zorgde Roy Duijneveld voor de gelijkmaker. Uiteindelijk besliste Rick Houtenbos het duel met de 2-1 waardoor Kolping Boys de periodewinst niet meer in eigen hand heeft. ‘Het rekenen is begonnen.’

Egmondia – Kleine Sluis 3-1
Egmondia heeft een knappe prestatie geleverd door Kleine Sluis met 3-1 te verslaan. Door de overwinning zijn de Egmonders definitief zeker van een langer verblijf in de derde klasse.

Voor Egmondia namen Justin Recourt (2x) en Sean Mooij de Egmondse doelpunten voor hun rekening. Na afloop kreeg aanvoerder Carlo Smit uit handen van zijn teamgenoten een cadeau vanwege het feit dat hij na dit seizoen afscheid neemt bij de selectie.

Alcmaria Victrix – Apollo’68 0-2
Tegen directe concurrent Apollo’68 ging Alcmaria Victrix met 0-2 onderuit waardoor de Alkmaarse ploeg naar de ‘gevarenzone’. ‘In de eerste helft kwam en zij een paar keer gevaarlijk door en daar wisten we zelf weinig tegenover te zetten’, aldus Peter de Groot. ‘Na rust kregen we een penalty, die helaas gestopt werd. Daarna maakte Apollo’68 de 0-2.’

Even later werd een zuiver doelpunt van Remco Bakker afgekeurd. De Groot: ‘Al met al hebben we te weinig gebracht als team.’ Volgende week zal Alcmaria Victrix moeten winnen om de nacompetitie alsnog te ontlopen.

VZV – VV Bergen 2-5
Op bezoek bij VZV wist VV Bergen een 2-5 overwinning te boeken. ‘We begonnen vrij sterk met een vroege voorsprong en maakten al snel de 0-2 en 0-3’, aldus Dennis Visscher. ‘Bij de 1-3 was het makkelijk balverlies wat leidde tot een tegendoelpunt.’

Na rust leken beide teams niet echt meer te willen. ‘Wij kregen nog aardig wat kansen maar daar benutte we er twee van.’ vervolgde Visscher. Hierdoor won VV Bergen uiteindelijk met 2-5 van de ploeg uit ‘t Veld die door dit resultaat is gedegradeerd uit de vierde klasse.

SV Koedijk – Hugo Boys 5-2
Op eigen veld boekte SV Koedijk, dat vorig weekend kampioen werd, een keurige 5-2 overwinning op Hugo Boys. ‘ Wij opende beter, daarna namen zij het heft in handen en voorkwam Mick Spruijt een achterstand voor ons’, zei Roy Rowinkel.

Na een 1-1 ruststand opende Hugo Boys in de tweede helft beter en scoorde de 1-2. ‘Daarna begonnen wij te voetballen en liepen uit naar 5-2.’ vervolgde de coach. Spits Remco Reinhard wist alle vier de doelpunten na rust voor zijn rekening te nemen. Rowinkel: ‘Al met al was het een terechte overwinning.’