’T KRUIS – SV Koedijk heeft de koppositie in de vierde klasse B verstevigd door een ruime uitzege bij KSV. Op een hard en moeilijk bespeelbaar veld werd het verschil aan het eind van de eerste helft gemaakt door spits Remco Reinhard die binnen twaalf minuten viermaal het net wist te vinden.

Het had overigens niet veel gescheeld of Reinhard had toen al niet meer op het veld gestaan. De aanvaller had na een kwartier immers al bij zijn trainer Roy Rowinkel om een wissel gevraagd. ,,Ik had al vroeg geel te pakken, en kon in de ogen van de scheidsrechter niets goed doen. Ik vroeg mij echt af wat ik daar nog deed, maar ben blij dat de trainer niet naar mij geluisterd heeft”, glunderde de man van de wedstrijd na afloop. Overigens was Reinhard niet de enige man die belangrijk was deze middag, want ook de al genoemde scheidsrechter Van Ham had een grote rol in dit duel. Door warrig te fluiten en met kaarten te strooien richting de Koedijk-spelers riep hij een hoop onvrede over zich af.

Veld
Onvrede die vooraf al was ontstaan bij het keuren van het veld. Volgens een ieder bij Koedijk had deze wedstrijd namelijk nooit gespeeld mogen worden vanwege de harde, bevroren onderlaag. Scheidsrechter Van Ham keurde het veld echter goed, en elftalleider Nardy Velseboer van KSV kon zich daar wel in vinden: ,,Ja, het veld is wat hard, maar zeker niet onbespeelbaar”. Al snel in de wedstrijd werd duidelijk dat het veld in ieder geval niet meewerkte met betrekking tot combinatievoetbal. Door de harde ondergrond maakte de bal regelmatig rare capriolen en stuiters. Vreemde capriolen waren er echter ook van de scheidsrechter die KSV na ruim tien minuten een strafschop gaf na een vermeende handsbal. Bart Velseboer, die vlak daarvoor al een goede kans had gemist, schoot vervolgens raak vanaf elf meter, al was dat volgens de Koedijk-spelers eerder vanaf 9 meter omdat er geen duidelijke penaltystip zichtbaar was.

Irritaties
Door het doorgaan van de wedstrijd en de strafschop tegen liepen de irritaties bij Koedijk steeds hoger op en kreeg men in het eerste half uur al vier gele kaarten. Vanaf het moment dat de geelzwarten zich echter minder met de arbiter en meer met het eigen spel gingen bemoeien kwam de omslag. KSV kwam er aanvallend niet meer aan te pas en werd verdedigend steeds slordiger, en de meeste ploegen in de vierde klasse weten dat men spelers als Hofkamp en Reinhard niet teveel ruimte dient te geven. Nu gebeurde dit wel met een optimaal resultaat voor de Koedijkers. Binnen de 32e en 43e minuut scoorde goalgetter Reinhard namelijk vier keer waarbij de derde na goed voorbereidend werk van Hofkamp de mooiste was. Evenwel liet men zich ondanks die ruime voorsprong wederom uit de tent lokken nadat een zware overtreding van KSV-er Van Tunen onbestraft bleef. Rick de Lange maakte de scheidsrechter uit voor malloot en kon hierom met direct rood vertrekken.

Ondertal
Ondanks het numerieke ondertal liet Koedijk zich in de tweede helft niet verrassen en wilde het rustig de wedstrijd uitspelen. Dat kon helemaal nadat Hofkamp de score verder had uitgebouwd. De aanvoerder werd gevloerd binnen het strafschopgebied, maar de arbiter liet zich opnieuw gelden door de bal buiten de zestien neer te leggen wat voor Hofkamp echter geen beletsel was om de bal achter keeper Markerink te krullen. Hiermee was de wedstrijd gespeeld en KSV was niet bij machte om nog enig gevaar te stichten. Hoewel het er op leek dat scheidsrechter Van Ham in de rust zijn kaarten was vergeten kwamen deze een klein kwartier voor tijd toch weer te voorschijn. Om onduidelijke redenen kreeg Smit zijn tweede gele kaart en moest Koedijk verder met negen man. Voor de stand bracht dit geen verandering meer.
Voor trainer Roy Rowinkel waren de drie punten na afloop het enige waarover hij tevreden kon zijn: ,,Laten we eerlijk zijn, ik heb liever een jonge scheidsrechter die strikt volgens de regels fluit dan zo’n man die z’n eigen regels bepaalt. Een beetje scheidsrechter had dit veld natuurlijk ook nooit goed gekeurd”. Bij KSV was de conclusie na afloop om de wedstrijd maar snel te vergeten en zich te richten op het uitduel bij Con Zelo volgende week. Koedijk, dat inmiddels vijf punten voorsprong heeft op naaste belager De Rijp speelt dan uit bij Victoria O.

WEST I ZONDAG 4e KLASSE B

KSV – Koedijk 1-5 (1-4)
11- Bart Velseboer (pen.) 1-0 32. Remco Reinhard 1-1 36. Remco Reinhard 1-2 42. Remco Reinhard 1-3 43. Remco Reinhard 1-4 53. Tom Hofkamp 1-5