ALKMAAR - Op de derde dag van het Victorie Open Alkmaar bij LTC De Zes Wielen is Remco Reinhard de eeste speler die zich wist te kwalificeren voor de halve finale in de HE3, de hoogste categorie op dit toernooi. Reinhard rekende, na een stroef begin in twee sets af met Nanno Mein.

Hoewel de regen eerst spelbreker leek te worden toen het in de middag met bakken uit de hemel kwam was het net op tijd weer droog en liep het wedstrijdschema geen gevaar.
"Mijn slechtste set ooit" , riep Reinhard nog na zeven games toen hij enkele harde slagen van Mein om zijn oren had gehad en zelf totaal niet in zijn spel kwam. Nadat hij vooral boos op zichzelf was kwam de ommekeer er echter toch na die 2-5 achterstand. De Alkmaarder won liefst 11 games achter elkaar en zegevierde alsnog met 7-5, 6-0. Reinhard is daarmee als eerste geplaatst voor de halve finale en komt daarin uit tegen de winnaar van Yvo van der Horst tegen Martijn de Does die elkaar woensdagavond treffen. Eeveneens in de HE3 wist Daniel Bekker maandagavond de kwartfinale te bereiken door Koen Hollenberg met 7-5, 7-6 te verslaan. bekker zal het dobnderdag in de halve finale opnemen tegen Sem Snoek.

In de Herendubbel 4 waren het Jeroen Tesselaar en Koen Zonneveld die de halve finale wisten te bereiken. Zij zegevierden met 7-6, 6-4 over het koppel Robin van Riel en Erik Koster. In de avonduren volgden er ook nog twee spannende driesetters van pakweg 2,5 uur in zowel de HD5 als HD6. In de HD5 ging de winst naar Tim Borst/Mike Zuurbier die met 5-7, 7-6, 3-6 te sterk waren voor Stan Donker en Mika Ehlhardt. In de HD6 pakten Rolin Barsingerhorn en Edvin talundzic de winst tegen Sebastiaan Goode en Kevin Zuurbier met 6-4, 5-7, 3-6.

Kijk hier voor alle uitslagen van maandag.

Op de dinsdag staan er vanaf 16.00 weer 25 wedstrijden op het programma met maar liefst drie duuels in het HE4. Achtereenvolgens speelt Tim Emmerik tegen Robin van Riel, gevolgd door Jurgen Nieuwpoort tegen Mischa Wijnker en uiteindelijk Koen Hollenberg tegen Jeroen Tesselaar. Een partij waar ook naar uitgekeken wordt is die in het GD3 tussen Pascal en Joyce Kabalt tegen Chris de Waard en Rianne van Son.

Kijk hier voor het complete programma van dinsdag.


Foto's van het toenooi staan op de Facebookpagina van Victorie Open Alkmaar en op DP Sportfotografie.