ALKMAAR/LEEK - In de Eredivisie zaalvoetbal voor vrouwen speelden zowel Team Alkmaar/Sportstars als Reiger Boys/Woest op de slotavond nog om de spreekwoordelijke eer. Waar de Alkmaarse ploeg in de laatste vijf wedstrijden de strijd om een play-off ticket verloor, daar is de Heerhugowaardse formatie juist te spreken over de tweede seizoenshelft.

Uiteindelijk eindigde Team Alkmaar/ Sportstars met één punt meer dan Reiger Boys in de eindstand, maar daar zal men in Alkmaar niet over te spreken zijn. Lang deed de ploeg van coach Gerard Timmers mee om een plek bij de bovenste vier, maar in de laatste vijf wedstrijden werd slechts één punt behaald. Op de laatste speeldag verzekerde tegenstander Drs. Vijfje zich wel van de play-offs door in Alkmaar met 1-3 te winnen na een o-o ruststand. Vlak voor tijd wist Amy Visser de eer nog te redden voor de thuisploeg.

Bij Reiger Boys/Woest is men juist te spreken over de tweede seizoenshelft en over de progressie. 'We hebben na de winterstop een goede reeks neergezet met goed voetbal en veel inzet en ik ben dan ook trots op de meiden', sprak coach Monique van der Rijst. Zij zag haar ploeg op de laatste speeldag verrassend met 0-3 winnen bij koploper KTP Nieuw Roden. Na een eigen doelpunt van Aline van den Berg werd de score voor rust verdubbeld door Lais Boes en tekende Chantal Hendriksen voor de 0-3 eindstand. In de slotfase stopte keepster Jackey Reus nog een strafschop van Amber Bandringa.