HEERHUGOWAARD - De regioderby in de Eredivisie zaalvoetbal vrouwen tussen Reiger Boys/Woest en Team Alkmaar/Sportstars heeft vrijdagavond geen winnaar opgeleverd. Beide ploegen verdeelden de vier doelpunten keurig over de twee helften waarbij de thuisploeg twee keer terug kwam van een achterstand.

Door het puntenverlies is loopt Team Alkmaar/Sportstars de play-offs mis. Aangezien de nummer vier in de stand, Drs. Vijfje, van regerend landskampioen TPP wist te winnen is het onderlinge verschil vier punten met nog slechts één wedstrijd te gaan. Reiger Boys/Woest had zich een week eerder al veilig gespeeld in de strijd om de onderste plaatsen en kon vrijuit voetballen. Toch werd het geen hoogstaand schouwspel vrijdagavond.

Door een knappe individuele actie van Emmeke Henschen kwamen de gasten op voorsprong, maar deze werd drie minuten later teniet gedaan door een fraai schot van Judine Castricum. De kansen die Inge Woldhuis (Team Alkmaar) en Sanne Brand (Reiger Boys) hadden eigenlijk ook een doelpunt op moeten leveren, maar evenwel gingen beide ploegen met een gelijke stand rusten.

Direct na de pauze nam Team Alkmaar een hernieuwde voorsprong via aanvoerster Aaike Verschoor. Vijf minuten later was het Lotte Bijl die via de binnenkant van de paal Reiger Boys voor de tweede maal langszij bracht. In het vervolg kreeg opnieuw Woldhuis de mogelijkheid om de Alkmaarders in de race voor de play-offs te houden, maar de opnieuw uitstekend keepende Tamara Luijkx was niet meer van plan zich deze avond te laten passeren.

Reiger Boys/ Woest VR1 - Team Alkmaar/ Sportstars VR1 2-2 (1-1)
9. Emmeke Henschen 0-1
12. Judine Castricum 1-1
22. Aaike Verschoor 1-2
27. Lotte Bijl 2-2

Foto's: DP Sportfotografie