REGIO – Voor de vierdeklassers uit de regio was het geen prettig weekend. Waar Alcmaria Victrix en Sporting S in eigen huis verloren, gingen De Rijp en Duinrand S in een uitwedstrijd onderuit.

Alcmaria Victrix – RCZ 0-1
Net zoals eerder dit seizoen lukte het Alcmaria Victrix niet om het lager geklasseerde RCZ te verslaan. Vijf minuten na rust viel vanaf elf meter het enige en dus beslissende doelpunt.

‘In de eerste helft gebeurde er niet veel’, aldus Patrick de Vries. De doelman van RCZ had een knap antwoord op een schot van Rory Weisscher, maar verder viel er weinig te genieten. ‘Het was van beide kanten rommelig met veel balverlies.’ Na de pauze kwamen de gasten dus op voorsprong. ‘Eén van hun spaarzame kansen. Wij stelden er ook niet echt heel veel tegenover.’

Sporting S – Zaandijk 1-3
‘Het was niet best. We hadden een beetje een offday’, aldus Milton Macnack. Al binnen tien minuten kwam Sporting S op achterstand. Via Kris van Saase trok het de stand tegen Zaandijk nog voor de pauze gelijk. ‘Dan moet je eigenlijk even doordrukken, maar de wind hielp ook niet echt. Na rust liep het merendeel tegen zichzelf te voetballen.’ Al snel kwam Zaandijk op 1-2 om vervolgens uit te lopen naar een 1-3 zege.

WSV’30 – De Rijp 3-1
De Rijp leed bij WSV’30 de vijfde nederlaag van het seizoen. Voor rust kwam de ploeg van trainer/coach Peter van der Zwaan nog wel op voorsprong via Mickey Hoffs. De gastheer sloeg echter op slag van rust toe door gelijk te maken. Na de pauze nam WSV’30 de leiding en gaf deze ook niet meer uit handen.

Westzaan – Duinrand S 5-2
Een gehavend Duinrand S begon voortvarend bij Westzaan. Al in de eerste minuut scoorde Daan Hopman de 0-1. In de tiende minuut kwam de gastheer na onnodig balverlies op gelijke hoogte. Duinrand S slaagde er voor de tweede keer in om de leiding te nemen, ditmaal met Yannick Spaander als doelpuntenmaker.

Nog voor de pauze had Westzaan de achterstand omgebogen naar een voorsprong. Met 3-2 was er nog niets aan de hand, maar toen tien minuten na de pauze de 4-2 viel wel. Coach Martin Rood: ‘In het laatste kwartier kregen we nog vier of vijf honderd procent kansen. Toen kwam er meer voetbal in, maar het mocht niet baten.’