NOORD-HOLLAND - In de vierde klasse A van het zaterdagvoetbal is Sporting Andijk al dichtbij de titel, maar kunnen de regionale ploegen SVW '27, Vrone en Kolping Boys zich nog altijd richten op de nacompetitie. Afgelopen weekend behaalden de ploegen wisselende resultaten.


SVW '27 wil graag de tweede plaats pakken om zo een thuisvoordeel te hebben in de nacompetitie, maar zaterdag liet de ploeg van trainer Miquel Tjong A Hung een flinke steek vallen in de uitwedstrijd bij middenmoter De Meteoor. In Amsterdam, waar keeper Lando Sterrenburg het doel verdedigde omdat Jesse Bellekom in de warming-up geblesseerd raakte, kwamen de groen-zwarten tweemaal op voorsprong door de laatste weken toch al op dreef zijnde Federico Paloni en een treffer van Tim Kramer. Net zo vaak kwamen de Amsterdammers echter terug en deze wisten een kwartier voor tijd het duel in hun voordeel te beslissen: 3-2. Door de nederlaag staat SVW '27 nu vier punten achter op nummer twee DZS en dat is komende zaterdag de tegenstander op De Kabel.

Ook het zaterdagteam van Kolping Boys is dichtbij plaatsing voor de nacompetitie. De ploeg van trainer Roy Rowinkel toonde zaterdag veerkracht door ZCFC na een achterstand te kloppen. Na een 1-1 ruststand (doelpunt Roy Duijneveld), kwam ZCFC na rust op voorsprong, maar de Oudorpers wisten in de slotfase toch nog naar zich toe te trekken middels treffers van Kevin Cappai en Rik Klaver.

Vrone is aan een prima seizoen bezig na de promotie van afgelopen seizoen, maar de nummer zes van de ranglijst zal flink balen van het puntenverlies dat men opliep tegen het laaggeklasseerde Blauw Wit W. De ploeg van trainer Willem Zeijlmans was een uur lang oppermachtig, kwam op voorsprong door een mooi schot in de kruising van Andrew Hand en kreeg nog een handvol kansen. Zo miste Daniël Leijen tot tweemaal toe een strafschop. Een derde strafschop, genomen door Kevin Kieft, ging er wel in, maar Vrone kon de zege niet in eigen huis houden omdat Blauw Wit vanuit het niets toch nog tweemaal scoorde: 2-2.

PROGRAMMA 20-04:

SVW '27 - DZS
De Volewijckers - Kolping Boys
Sporting Andijk - Vrone