ALKMAAR - Het is Alkmaar Sport voor het tweede jaar op rij gelukt om de regiofinale van Olympic Moves naar Alkmaar te halen. Na het succes van vorig jaar nemen opnieuw ruim 1000 scholieren van 42 middelbare scholen uit de regio en zelfs uit Flevoland en Zuid-Holland deel aan dit grootse sportevenement voor scholieren. Op donderdag 29 maart strijden zij op negen verschillende locaties in de stad om een plek in de finale op Sportcentrum Papendal.

Om middelbare scholieren samen meer te laten sporten zijn de partners, KVLO, NOC*NSF en Coca-Cola in 2003 ‘Olympic Moves’ gestart. Olympic Moves is een jaarlijkse competitie tussen scholen uit het voortgezet onderwijs, waarbij scholieren elkaar eerst op school, in regio finales regionaal en daarna tijdens de landelijke finale nationaal uitdagen om het kampioenschap voor scholen. Dit event is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot de grootste schoolsportcompetitie van Nederland, met bijna 300 deelnemende scholen (bijna de helft van alle middelbare scholen in Nederland).

De Alkmaarse wethouder sport, Pieter Dijkman, opent de dag officieel om 9.00 uur in de topsporthal van De Meent Bauerfeind. De regiofinale start dan met een spetterende opening.

Er wordt gesport op negen verschillende locaties in de stad, te weten sportcomplex De Meent Bauerfeind, Sportpaleis Alkmaar, sportcomplex Hoornse Vaart, sportcomplex Oosterhout, TC Alkmaar, Sporthal Alkmaar Noord, Sporthal de Spil, bij het Stedelijk Dalton College en Alcmaria Victrix. De leerlingen strijden op één dag op de onderdelen zaalvoetbal, badminton, handbal, tennis, streetdance en softbal. De finalisten reizen later naar Sportcentrum Papendal om de landelijke finale te spelen.

Alkmaar bruist tijdens deze mooie en sportieve dag. De sportonderdelen worden begeleid door enthousiaste studenten van de opleiding Sport en Bewegen van het ROC Horizon College. Ook de vrijwilligers van de lokale verenigingen heten de sporters zeer welwillend welkom op hun sportcomplexen. Alkmaar Sport wordt bij de organisatie ondersteund door twee studenten van de Academie voor Lichamelijke Opvoeding.

Voor meer informatie en vragen kunt u zich richten tot Saskia Vermeulen via 06-42911214, of regionalefinale.alkmaar@olympicmoves.nl.