ALKMAAR - Na de successen van de voorgaande jaren is het Alkmaar Sport weer gelukt de regionale finale Olympic Moves naar Alkmaar te halen. Dit jaar nemen ruim 1300 scholieren van 46 middelbare scholen deel aan dit sportevenement voor scholieren. Op donderdag 4 april strijden zij op negen verschillende locaties in de stad om een plek in de finale op Papendal.

Om middelbare scholieren samen meer te laten sporten zijn de partners, KVLO, NOC*NSF en Coca-Cola in 2003 ‘Olympic Moves’ gestart. Olympic Moves is een jaarlijkse competitie tussen scholen uit het voortgezet onderwijs, waarbij scholieren elkaar eerst op school, in regio finales regionaal en daarna tijdens de landelijke finale nationaal uitdagen om het kampioenschap voor scholen. Dit event is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot de grootste schoolsportcompetitie van Nederland, met 150.000 deelnemers (bijna de helft van alle middelbare scholen in Nederland).

De Alkmaarse wethouder sport, Pieter Dijkman, opent de dag officieel om 9.00 uur in de topsporthal van De Meent Bauerfeind. De regiofinale start met een spectaculaire opening van trampolinespringvereniging Triffis.

Er wordt gesport op negen verschillende locaties in de stad, te weten sportcomplex De Meent Bauerfeind, Sportpaleis Alkmaar, sportcomplex Hoornse Vaart, sportcomplex Oosterhout, TC Alkmaar, Sporthal Alkmaar Noord, Alkmaarsche mixed hockey club, bij het Stedelijk Dalton College en Alcmaria Victrix. De leerlingen strijden op één dag op de onderdelen badminton, handbal, tennis, streetdance, hockey, softbal en dit jaar voor het eerst de halve finale zaalvoetbal. De finalisten reizen op 7 juni naar Sportcentrum Papendal om de landelijke finale te spelen.

Alkmaar bruist tijdens deze mooie en sportieve dag. De sportonderdelen worden begeleid door enthousiaste studenten van de opleiding Sport en Bewegen van het ROC Horizon College. Ook de vrijwilligers van de lokale verenigingen heten de sporters zeer welwillend welkom op hun sportcomplexen. Alkmaar Sport wordt bij de organisatie ondersteund door een studenten van Sport Management en Ondernemen Amsterdam. Voor meer informatie en vragen kunt u zich richten tot Lucas Eenkhoorn via 06-83999556, of regionalefinale.alkmaar@olympicmoves.nl.