NOORD-HOLLAND - Het was even aanpoten de laatste dagen van dit jaar. De begeleiding van de nieuwelingen en junioren moesten de namen opgeven van de renners, die volgend jaar weer een pracht programma mogen gaan rijden.


Met verschillende verenigingen binnen de Noord-Holland, wordt ook dan weer een combinatie gemaakt. Evenals bij de belofte/amateurs rijden ze dan weer toch aansprekende klassiekers. Is het bij deze laatste allemaal al serieus, bij vooral de nieuwelingen is het proeven aan het grote werk. Uitslagen zijn dan minder van belang maar meer de ervaring die ze opdoen.

Begeleider/trainer Matthé Pronk, die dit jaar de ondersteuning krijgt van coach Fred de Groot, kunnen beschikken over een grote groep junioren, waar de HRTC Hoorn en WV Noord-Holland toch de hofleveranciers zijn. Bij de nieuwelingen komt een nieuwe ploegleider, Michel Vlieland maakt daar zijn opwachting.

Door deze samenwerking binnen Noord-Holland is het mogelijk dat clubs die maar 1 of 2 renners hebben, toch op een hoger niveau te kunnen acteren. Bekijk je de belangstelling dan zie bijvoorbeeld van Texel tot en met Amsterdam, verenigingen zich aansluiten.

De begeleiding heeft er zin in om samen met de renners er een puik jaar van te maken.