ALKMAAR - Na alweer een paar maandagen en vooral het mooie weer, was het afwachten wat de regionale wielerjeugd zou doen, nog even op de weg blijven of de baantrainingen volgen van WV Alcmaria-Victrix.

Het antwoord werd duidelijk gegeven gezien de animo voor deze gerichte baantrainingen. De groepen werden al snel gevuld met enthousiaste rennertjes. Of dit nu in de groepen 1 en 2 was, getraind door Remco Morsch en Gedion Evers of in groep 3, waar het allemaal iets sneller gaat.

In deze laatste groep leren de renners alle facetten van de baansport. Niet zo vreemd met de inzichten van oud beroepsrenner Matthé Pronk en topgangmaker (tevens trainer) Marc Oostendorp, tot voor kort nog te zien achter de grote motoren.

Fred de Groot, KNWU 4 trainer/coach, die alles nauwlettend in de gaten houdt, kan dan ook tevreden terugzien op de reeds verreden maandagen.
Binnen Noord-Holland is dit een laagdrempelige baantraining voor alle verenigingen binnen deze regio.

Aanmelden kan bij Mats Dekker, die de renners desgewenst haarfijn op de baanfiets zet, zonder dat deze of te laag of te hoog zit, iets dat we helaas veelvuldig tegenkomen, zelfs bij degene die al geruime tijd op de baan rijden.

Via Alcmaria-Victrix is het mogelijk tegen een zeer gering tarief een baanfiets aan te schaffen, die weer kan worden ingeruild voor een groter exemplaar. Dit is dus één reden minder om niet te komen rijden.

Info:
www.alcmaria-victrix.nl